Zenével, tánccal, remek programokkal köszöntötte a májust a vármegye

Szeles, de langyos, napsütéses idővel köszöntött be a május. A vármegye több településén várták remek programok az ott élőket és vendégeiket.

Teol.hu

Máté Péter segédletével készül az ebéd.

Fotó: Makovics Kornél

Szekszárdon új helyszínen várták a közönséget

A pompás időjárás mellett a pompásan kiválasztott új helyszín is széppé tette az ünnepet Szekszárdon, ahol a hagyományoknak megfelelően, reggel az Ifjúsági Fúvószenekar ébresztette a város polgárait. Bár az ünnep házigazdája, Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója az előzetes sajtótájékoztatón úgy mondta, a belváros frissen ültetett növényeit kímélendő, lesz a helyszín a hajdani laktanya helyén, az ünnepen többen mondták, ez olyan nagyszerű választás, hogy később is itt kéne a majálisokat tartani.

A Vendéglátó Középiskola és a Tudásközpont melletti térre ezrek látogattak ki.  Volt itt körhinta, dodzsem, vattacukor, törökméz, csecsebecsék, míves ékszerek, bemutatkozott az MCC és toborozott a hadsereg, érződött a kampány is, és nagyszerű programok tették gazdaggá a napot. Reggel a többszörös aerobik Európa- és Világbajnok, Szentgyörgyi Rómeó várt mindenkit közös testmozgásra, majd kezdetét vette egy hagyományos program, hobbi és keverékkutyák részvételével a Szekszárdi Kutyamustra. Több százan nézték, hogy milyen ügyesek a gazdáik vezette négylábúak.

Közben a vendéglátó iskola udvarának a belváros felőli részén a Fidesz KDNP színeiben induló képviselőjelöltek asztalainál reggel virslivel, csapolt sörrel fogadták a vendégeket, majd Horváth István országgyűlési képviselő barátaival több száz tányérnyi gulyást meg tokányt főzött. Az udvar közepén, a házigazdák, Berlinger Attila és a Babits Központ dolgozói kakaspörköltet készítettek.

A majálisban, a hagyományoknak megfelelően sok kulturális program szórakoztatta a több ezer embert. Ebédtájban a Monarchia Operett szólistái adtak műsort, délután a MESZ Dance Tánccsoport, az MMS Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, az Iberican TáncSport Egyesület, a Buborék Együttes szerepelt, majd késő délután a Tücsök Zenés Színpad tagjai énekeltek. Sor állt a sátor előtt, ahol arcfestésről szólt a program, odébb, a közelgő anyák napja okán kézműves foglalkozás volt. Az ünnepet este az Apostol együttes koncertje zárja.  

Pakson minden korosztály talált szórakoztató programot

Szórakoztató programokat szerveztek majális alkalmából Pakson is az ASE Sporttelepen. Délelőtt 10 órakor kezdődött el a program és este 7 óráig tartott. A nap folyamán volt főzőverseny, ahová családok, baráti társaságok neveztek a saját alkotásaikkal. A szervezők számtalan fellépővel tették változatossá a programot, így mindenki – idősebb, fiatalabb korosztály – talált magának érdekességet.

Fellépett többek között a délelőtt folyamán az  Atomerőmű Nyugdíjasklub Kórusa, a Csillagshow Táncegyesület, a Schiller Nótakör, az Antré Színtársulat, a Tűzvirág Táncegyesület. Délután volt illuzionista show, a kora este pedig Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet.

Dombóváron zene és tánc, Alsónánán májusfa állítás

Több program is volt a városban május elsején, így megnézhették az érdeklődők a helytörténeti gyűjteményt a múzeumkertben. A civil majális délelőtt 9 órakor kezdődött, itt bemutatót tartottak a szenior örömtáncosok, a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület Senior Tánccsoportjának tagjai.

Alsónánán is májusfát állítottak (Beküldött fotó)

Délelőtt 10 órakor pedig a Sárpilisi Gerlice madár Hagyományőrző Néptánc Egyesület és a bátai Pántlika zenekar közreműködésében sárközi lakodalom és viseletbemutatót tartottak, tájékoztatta lapunkat Weidmer-Balipap Zsuzsa műsorszervező. Nem csak a városokban, de a legtöbb faluban is megtartották a majálist. Így történt ez Alsónánán is, ahol májusfát állítottak, illetve a focipálya környékére színes programokat szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában