jubileumi ünnepség

2019.10.18. 20:00

A munkatársak hűek Szent Lukács örökségéhez

A Szent Lukács Kórház fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett mai ünnepségen számos elöljáró felszólalt a Tinódi Házban. A délelőtt folyamán, az ünnepi beszédek után dr. Kerekes László főigazgató kalauzolta végig a fél évszázados történéseken a vendégeket, majd az elismerések átadására került sor.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

Dr. Zsigó István traumatológus adjunktusi kinevezést kapott és november 1-jétől a műtő koordinátori feladataira kapott megbízást. Dr. Kertész Zsuzsanna Katalin belgyógyász főorvosi kinevezést kapott. Dr. Lassú Péter sebész, érsebész főorvosi kinevezésben részesült, és november 1-jétől a sebészeti részleg szakmai vezetésével bízták meg.

A „Munkában töltött évekért” emlékplakettel ismerték el több volt kolléga áldozatos munkáját: Dr. Hajós Károly, Nagy Béla, Mészáros Irén, Béldiné Gábor Edit, Dr. Szollár Zoltán, Dr. Tóth Lajos, Dr. Fél Pál, Dr. Fata Mária, Dr. Gyurkó Éva, Gerber István, Gerber Szilvia és Dr. Bauer Margit, valamint három osztály részesült ugyanebben az elismerésben: a szülészet-nőgyógyászat, az aneszteziológiai és Intenzív terápiás osztály és a gunarasi mozgásszervi rehabilitációs osztály.

Végezetül Szent Lukács Emléklapot kapott munkája elismeréséül Szabó Györgyné, Juhász Katalin, Moószné Végh Éva, Gálné Bunevácz Anna, Nagy Béla és Dr. Majdi Ahmad Kamel Sweis.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy 2016 óta 4,6 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhatott meg, de ahhoz, hogy elégedettek legyünk, hogy 21. századi körülmények fogadják a betegeket, még sokat kell tenni. Radikális váltás történt Dombóváron, az önkormányzati választás eredményeképpen kicserélődött a testület, és új polgármestert választott a város. Ennek köszönhetően bízik abban, hogy a közeljövőben még számos fejlesztés, korszerűsítés valósulhat meg a dombóvári kórházban.

Dr. Kerekes László, Potápi Árpád János és Pintér Szilárd a kórházi ünnepségen Fotó: Varga Szilvia

Pintér Szilárd, Dombóvár új polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy az átadás-átvétel eljárás folyamata zajlik Dombóváron, ezért felelőtlenség lenne bármilyen konkrétumot kijelenteni, ugyanakkor a megfontolt, takarékos, de a fejlesztéseket támogató városvezetési elképzeléseikben kiemelt helyet szánnak a kórház projektjeinek.

Visszaemlékezés

Az orvos evangélista nevét méltón viselő kórház jelenleg nyolcvanezer embernek ad gyógyulási lehetőséget három megye határán a régióban. 1969-ben 456 beteg elhelyezésére volt alkalmas. A kezdetekkor negyvenöt orvos és százötven ápolónő, műtős látta el a feladatokat, ma már hatszáz szakembert foglalkoztat, amellyel az intézmény a járás egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában