Óévbúcsúztató

2022.12.30. 11:21

Köszönetet mondtak támogatóiknak a tolnai németek

Óévbúcsúztatót rendezett Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata. A mözsi művelődési házban rendezett eseményre mintegy hatvanan kaptak meghívást.

S. K.

Fülöp Mónika (Fotó: Mártonfai D.)

A program apropója a köszönetnyilvánítás volt: azoknak mondtak köszönetet, akik az év során segítették a német önkormányzat munkáját, hozzájárultak a német kultúra ápolásához.

Mindezt Fülöp Mónika, a nemzetiségi önkormányzat elnöke tolmácsolta a vendégeknek, akik között jelen volt a tolnai települési önkormányzat néhány munkatársa, a mözsi Zöldkert óvoda és a tolnai Wosinsky iskola képviselői, a nemzetiségi önkormányzat testületének családtagjai, a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör és a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkarai. Az együttesek műsort is adtak az esten.

Fülöp Mónika külön köszönetet mondott a városi önkormányzatnak, amely az éves 600 ezer forintos támogatáson felül további kétmillió forinttal járult hozzá a német önkormányzat legnagyobb projektjéhez, az egykori mözsi napközi épületben létrehozandó német alkotóház kialakításához. Az épület felújítása januárban folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában