Fine-dining

2024.01.04. 20:00

A Hunyadi diákja volt, ma pedig már példakép

Mostanra több Michelin-csillagos étterem konyhájában vezető pozíciót töltött be Munk Tamás séf, aki a Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola egykori diákjaként a jelenlegi tanulóknak tartott gyakorlati foglalkozást.

Révészné Hanol Erzsébet

Munk Tamás (jobbról) tartott gyakorlati foglalkozást. Fotó: H. E.

Gyakorlati foglalkozást tartott

Munk Tamás, a Hotel Botanica séfje tartott gyakorlati foglakozást egykori iskolájában nemrégiben. A rendhagyó programon a Leskó László tanár úr vezette tehetséggondozó, versenyfelkészítő csoport tagjai vehettek részt. Munk Tamás kiváló példakép a fiataloknak – írják az iskola közleményében az egykor tanítványról, aki mostanra több Michelin-csillagos étterem konyhájában töltött be vezető pozíciót. Jelenleg pedig egy olyan étterem séfje, amely 2023 őszén ajánlást szerzett a Michelin Guide Magyarország 2023 válogatásában. 

Az útkeresés időszaka

A fiatal séf beszámolójából kiderül, pályafutása első éveit főként Tolna vármegyei éttermekben töltötte, ami a folyamatos útkeresés időszaka volt. Bevallása szerint egy dologban volt biztos, hogy a legmagasabb szinten szeretné a szakmáját űzni, és a legjobbaktól akar tanulni. A nagy lehetőség 2017-ben jött el, amikor sikerült bekerülnie az akkor egy Michelin-csillagos Costes Downtown étterembe, ahol Tiago Sabarigo séffel dolgozott együtt egy évig. A húspályán kezdte, de fél év elteltével már a pályafőnöki pozíciót is magáénak tudhatta. 

Fine-dining konyhát visz

Közben az Onyx étterem 2018-ban megkapta a két Michelin-csillagos minősítést, és Munk Tamás úgy érezte, hogy ott kell dolgoznia, mert az a legmagasabb szint. Az év közepén sikerült bekerülnie. Mészáros Ádám séffel két és fél évet dolgozott együtt, két hónap köretpálya után húspályafőnöki pozícióba került, nyolc hónap múlva pedig séfhelyettesi pozíciót kapott, amelyet az étterem bezárásáig töltött be. 

Tamás 2021-ben vállalta el a Botanica séf pozícióját, ahol fantasztikus környezetben szintén fine-dining konyhát visz. Két év alatt sikerült felkerülniük először Magyarország, majd a világ gasztronómiai térképére. Az ország legjobb éttermei között a huszonhatodik helyen végeztek, a vidéki éttermek között pedig a top tízben vannak. Munkájuk legnagyobb elismerése a Michelin-kalauz ajánlása, és nem titkolt céljuk a Michelin-csillag megszerzése a következő években.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában