Testnevelés

2024.01.27. 09:00

Közel negyvenmillió forintos sportfejlesztések a szekszárdi tankerület iskoláiban

Közel negyvenmillió forint értékben valósultak meg sportfejlesztések a Szekszárdi Tankerületi Központ iskoláiban. Az elmúlt év végén például a Szekszárdi Garay János Általános Iskola öltözőhelyiségeit és a Paksi Bezerédj Általános Iskola dzsúdó termének padlózatát újították fel.

Brunner Mónika

Közel negyvenmillió forintos sportfejlesztés a szekszárdi iskolákban. Fotó: Beküldött kép.

Sportfejlesztések valósultak meg a Szekszárdi Tankerületi Központ iskoláiban közel negyvenmillió forint értékben, tájékoztatta lapunkat a tankerület. A testnevelési órák infrastrukturális feltételeinek megteremtésének fontossága miatt folyamatosan végeznek felújításokat a sportcélú ingatlanokon.

Sportpadlót kapott a tornaterem

A Szekszárdi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) székhely intézményében új sportpadlót kapott a tornaterem, valamint nyílászárócsere is történt. Hogy elősegítsék a mindennapos testedzést márciustól nyolc iskola tanulói használhatják a különböző szabadtéri fitnesz eszközöket: dupla lábizomerősítő gépet, szabadtéri lovaglógépet, hát- és lábizomerősítőt, elliptikus trénert.

Sportszereket is kaptak a tanulók 

Nyolc és félmillió forint összegben szereztek be sportszereket, különböző típusú labdákat, tornaszőnyegeket, sportjátékokat, kondigépeket, focikapukat, jelölőmezeket, és ezekből szinte minden intézményük részesült. A Szekszárdi Tankerületi Központ arról is tájékoztatott,  hogy az iskolák ötödiktől tizenkettedik évfolyamáig minden tanévben meg kell szervezni a tanulók fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát. A mérések eredményes lebonyolításához hat Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) eszközcsomagot szereztek be, amelyből pótolni tudják az intézményeikben a már nem használható mérőeszközöket. 

Támogatást kaptak a sportfejlesztéshez 

A Szekszárdi Tankerületi Központ kiemelt feladatának tekinti az általuk fenntartott intézményekben a mindennapos testnevelés tárgyi feltételeinek biztosítását. A közel negyvenmillió forint értékű sportfejlesztéseket a Klebelsberg Központ támogatásából, illetve saját költségvetési forrásból valósították meg iskoláikban. 

A Szekszárdi Tankerületi Központhoz szekszárdi iskolák mellett Tolna vármegyeszékhely több mint egy tucat településén található iskolák is tartoznak, egy -egy településen több is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában