A szavazáson való részvételre buzdította a decsieket Gyopáros Alpár (galéria)

A térség polgármestereivel és szavazókkal találkozott Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán, a decsi faluházban.

Révészné Hanol Erzsébet

A szavazáson való részvételre buzdította a decsieket Gyopáros Alpár

Fotó: Makovics Kornel

Gyopáros Alpár, a kormány Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztosa lakossági fórumon vett részt szerdán délután Decsen, a Faluházban. Az eseményt megelőző rövid sajtótájékoztatóján elmondta, hogy két évvel ezelőtt már volt alkalma találkozni vármegyénk 1. számú választókerületének polgármestereivel, hogy képet kapjon a térségről. Kiemelte, hogy a kormány 2018-ban azzal a céllal hívta életre a Magyar Falu Programot, hogy felmérjék a vidéken élők valós igényeit, és olyan fejlesztéseket, beruházásokat hajtsanak végre, amelyek népszerűnek bizonyulnak a lakosság körében.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a fórumon nem csak ez lesz a téma, hiszen olyan választókkal találkozhat a rendezvényen, akik jórészt a Fidesz és a kormány munkáját támogatják, így a beszélgetés túlmutat a Magyar Falu Programon. – Olyan történések határozták meg az elmúlt éveket, évtizedeket, amelyek mindannyiunk életére hatással voltak. Ilyen a migrációs válság, a gazdasági és az energetikai kihívások, a kontinens határán dúló háború – sorolta a kormánybiztos, hozzátéve, hogy a brüsszeli politika mindezekre rossz választ adott. Ezért szeretné felhívni a választók figyelmét arra, hogy júniusban nemcsak helyhatósági, hanem Európa Parlamenti választások is lesznek, és fontos, hogy minél többen szavazzanak, megüzenve Brüsszelnek, mi a magyar emberek érdeke.

A rendezvény moderátora Horváth István, a térség országgyűlési képviselője volt, aki a fórumot megelőzően arról beszélt, hogy az ilyen alkalmak lehetőséget adnak a visszatekintésre, az elmúlt időszakban elvégzett feladatok összegzésére, ugyanakkor arra is, hogy kritikusan tekintsenek a jövőbe, és felismerjék a további igényeket.

Heberling Tibor, Decs polgármestere elmondta, hogy az elmúlt 4 és fél évben több mint 500 millió forintnyi forrás érkezett a településre, ennek közel fele a Magyar Falu Programból származik. Többek között tanyagondnoki buszt vásároltak, gépeket, eszközöket a településrendezéshez, kerítés épült, aszfaltoztak a programnak köszönhetően, és az óvodán is tudtak felújítást végrehajtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában