Tervek

2024.04.26. 14:02

Az őcsényi nyugdíjasok Horváth István támogatásával mennek az Országházba

Az Őcsényi Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület tájékoztatta lapunkat, hogy idén nyáron Horváth István országgyűlési képviselő támogatásával mennek az Országházba. Budapestre különbusszal érkeznek, a Kossuth téren is sétálnak majd.

Brunner Mónika

Az Őcsényi Őszirózsa Egyesület lapunknak beszámolót adott a közelmúlt és a közeljövő legfontosabb eseményeiről. Ismertették, hogy a Közösségi Házukban megtartották a hagyományos szépkorúak bálját, az eseményen nyolcvanhatan vettek részt. A bált az egyesületük énekkara Bognár Lászlóné vezetésével nyitotta meg, szebbnél szebb dalokat adtak elő, színesítve az előadást Bognár László tagjuk humoros versével. 

Horváth István támogatásával nézik meg az Országházat az őcsényi nyugdíjasok. A kép illusztráció. 

Bőséges és finom vacsora volt az est fénypontja

Egyesületük elnöke, Dávid Kálmán köszöntőjében a nyári hónapok kirándulásairól, rendezvényeiről tartott tájékoztatót, egyben azt is ismertetve, hogy a bál a Magyar falu programban nyert összeg egy részéből valósult meg. Az est fénypontja volt a bőséges és finom vacsora: sertés-raguleves, sültek, a vacsorán többféle bort, üdítőt, ásványvizet szolgáltak fel. A kapott tombolatárgyakat három asztalon tudták elhelyezni, a sorsolásnak nagy sikere volt a klubtagok körében, a nyertesek örültek a tárgyaknak. A rendezvény tizenhét órakor kezdődött és éjfél előtt pár perccel ért véget. 

Kirándulni mennek az elnyert támogatásból

– Ez egy jól szervezett, hangulatos est volt, kitűnő zenére mulattunk, táncoltunk. Egyesületünk a Magyar falu program keretében kétmillió forintot nyert, és a kapott összeg nagyobb részét a nyári kirándulásokra kívánjuk felhasználni. Májusban különbusszal ötven fővel Székesfehérvárra utazunk, ahol a város nevezetességeit idegenvezető közreműködésével tekintjük meg, majd közös ebéd következik és a délutánt a Törökfürdőben töltjük el – tette hozzá Dávid Kálmán elnök. 

Azt is elmondta, hogy júniusban busszal ötvenen Drávaszabolcsra utaznak, hajókiránduláson vesznek részt, majd közös ebéd és a templom megtekintése után zárják a napot. 

Megnézik az Országházat

–Az őcsényi önkormányzat ez évben egyesületünknek négyszázezer forint támogatást állapított meg, amelyből júliusban Budapestre utazunk. Megnézzük az Országházat, az összeget erre a kirándulásra kívánjuk fordítani.  Külön busszal, ötvenöten megyünk Budapestre, a Kossuth téren sétálunk, majd Horváth István országgyűlési képviselő támogatásával megnézzük az Országházat. A délután folyamán minden bizonnyal a Városligetbe megyünk, ahol eltöltünk egy körülbelül  két-három óra hosszát sétával, nevezetességek megtekintésével, majd buszra szállunk és Dunaföldváron egy közös svédasztalos vacsorán zárjuk a napot. Az esti órákban érkezünk vissza Őcsénybe – tette hozzá Dávid Kálmán, az egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában