Visszatekintés

2024.04.20. 07:30

Szüretelőkád fogságába esett egy betörő Szekszárdon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Getty Images

30 ÉVE gyanús füst terjengett Szekszárdon, a főiskola előtti útszakaszon – közölt fényképes beszámolót a történtekről a Tolnai Népújság 1994. április 5-i száma. Sokan már súlyos esetre kezdtek gyanakodni, amikor is kiderült: „a Szekszárdi Polgári Védelmi Parancsnokság tartotta azt a bemutatót, melynek a hivatalos neve Vegyi kárhely imitálása és felszámolása volt.”

30 ÉVE pórul járt az a tolvaj, aki Szekszárdon, a Bottyán-hegy egyik tanyájába hatolt be, a tető megbontásával – tett közzé egy különös történetet a Tolnai Népújság 1994. április 5-i száma. „A betörő – szerencsétlenségére – beleesett egy hatalmas szüretelőkádba és nem tudott onnan kimászni. A tettest elfogták.”

30 ÉVE „Csuhaj Tünde a kölni nemzetközi húsvéti tojáskiállításon mutatta be a műveit” – közölt cikket a szekszárdi alkotóról a Tolnai Népújság 1994. április 5-i száma. „Ezt a kiállítást tíz éve minden évben megrendezik, az idén ötven országból nyolcvan kiállító érkezett. Csuhaj Tünde különleges technikával készült, művészi színvonalon hímzett húsvéti tojáskompozícióinak nagy sikere volt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában