Ajándék

2024.04.18. 07:30

Zarándokok kényelmét szolgálja a Bati kereszt padja

A padra helyezett réz emléktábla jelzi, hogy az ülőalkalmatosság a Magyar Zarándokút részét képezi. A pad Móra Viktória közbenjárásnak köszönhetően került most a Bati kereszthez.

Bencze Péter

Móra Viktória – aki egyben a kormánypártok jelöltje lesz június 9-én Szekszárd 9. választókerületében. Azt írta: „2021-ben a Magyar Zarándokút Egyesület által, egy magánszemély részére születésnapi ajándék felajánlásként egy zarándokpad érkezett városunkba. Az egyesület Szekszárd Város Önkormányzatát kérte fel, hogy a padot méltó helyre helyezze ki, gondozza, és megvédje. 

Móra Viktória.

A Zarándokút Egyesület helyi képviselőjeként felkaroltam a kezdeményezést, hogy a zarándokút útvonalán ideális helyet találjunk az ajándéknak. Több lehetséges terület is felmerült bennem, végül a hivatal képviselőjével a Bati kereszt területét találtuk a legméltóbbnak. Hétvégén beváltottam a város ígéretét, melyet a pad gondozására tettünk. Remélem, hogy sok zarándok és túrázó pihen meg a kereszt mellett.“

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában