Akik megjárták a poklot

2022.10.13. 13:00

Magyarul is megjelent a németség kálváriáját bemutató könyv

Durch die Hölle címmel jelent meg Becker Tamás kisregénye tavaly ősszel. A kötetet most a Kismányoki Német Önkormányzat, saját költségén, magyar nyelven is kiadta.

Sz. Á.

Becker Tamás az immár magyarul is megjelent könyvével (Beküldött fotó)

A könyvbemutatóról lapunk is beszámolt. Mint írtuk, a szerző a második világháború utolsó időszakába, 1945-be, a szovjet hadsereg megjelenése miatt sorsfordító és tragédiákkal terhes esztendőbe utaztatja az olvasót. A kötet a kismányoki svábság sorsán keresztül mutatja be azt a kollektív megtorlást, mely a völgységi németséget sújtotta. Ebben az időben a térség településeinek német ajkú lakosságát a lengyeli Apponyi Sándor Kastélyba deportálták.

Becker Tamás elmondta, hogy helyi, azaz kismányoki emlékek és hatások – kiváltképp nagymamája személyes elbeszélése – is ösztönözték elementáris erejű műve megalkotására.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kismányoki Német Önkormányzat, saját költségén, magyar nyelven is megjelentette a könyvet. Akik megjárták a poklot – ezt a címet viseli a magyar változat. Így immár mindkét nyelven hozzáférhető a kötet. A részletekről Simon Lászlóné, a Kismányoki Német Önkormányzat elnöke ad felvilágosítást a 70/400-4090-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában