TV-ajánló

2024.04.08. 18:43

A kísértethajó rémisztget

A kötélidegzetű tévénézőknek érdemes fennmaradni jó sokáig hétfőn este, hiszen éjfél előtt kezdődik A szellemhajó című 2002-es kultikus horrorfilm.

Brunner Mónika

A film főszereplője, Gabriel Byrne

Forrás: Shutterstock

Bár a történet egy 1962-ben eltűnt olasz luxushajón játszódik, tele kopott díszletekkel, félelmetes jelenetekkel, ami nem csoda, hiszen több mint húsz évvel ezelőtti alkotásról van szó. Az egész filmnek jót tesz a régi idők látványvilága, s az is, hogy kissé már „megrágta az idő vasfoga”.

Azoknak pláne érdemes megnézniük a filmet, akik már látták, mert többszöri megnézés után is képesek lesznek borzongani. Mentőcsapat találja meg a hajót, amelyet aztán a kikötőbe akarnak vontatni, azonban egyre nagyobb szörnyűségek tárulnak eléjük. A film nem igaz történet, inkább csak utal arra, hogy a kincsvadászok gyakran kutatnak hajóroncsok után, hogy megszerezzék azok értékes rakományát.

Az egyik leghíresebb szellemhajórejtély a valóságban a Mary Celeste hajóhoz fűződik. Az amerikai kereskedelmi vitorláshajót az Atlanti-óceánon találták meg az ezernyolcszázas években. Senkit nem találtak a hajón, mindenki nyomtalanul eltűnt.

A szellemhajó, amerikai- ausztrál horror, Filmcafe, 23.40. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában