Tolna

2024.04.28. 07:30

Zongoráért zenéltek a zeneiskolások

Jótékonysági hangversenyt rendezett a tolnai Fusz János Zeneiskola a Tolnai Művelődési Házban. Az eseményen egy új hangversenyzongorára gyűjtöttek, de a fellépők a közönség elismerését is „bezsebelhették”.

Teol.hu

A fellépő diákok és tanárok Forrás: A Fusz János Zeneiskola facebook-oldala

Máténé Hepp Andrea, a zeneiskola vezetője köszöntötte a népes publikumot, jelezve, hogy a zeneiskola dísztermében levő közel 100 éves hangversenyzongora folyamatos hangolásra szorul. A tervek szerint öt éven belül megvásárlandó – meglehetősen drága – új hangszer viszont segítené a növendékek fejlődését és a korrepetitorok munkáját is.

A koncerten 9 műsorszám hangzott el diákok és tanárok közreműködésével. Elhangzott klarinét, zongora, fuvola, kürt, trombita, tuba és ének szóló, fuvola-gitár duó és fellépett a nemrég kiemelt arany minősítést és Év kórusa elismerést szerzett zeneiskolai kórus is.

A nézők-hallgatók nem fukarkodtak a kiváló produkcióknak járó tapssal, ahogy az adományokkal sem: összesen mintegy negyedmillió forinttal járultak hozzá az új zongora jövőbeni megvásárlásához.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában