Kosárlabda

2021.03.31. 09:45

Indul a rájátszás: a Szeged vár a hatodik helyen záró Atomerőműre

Tolnai Népújság

20210327_ASE-Kaposvári KK TIPPMIX kosárlabda NB I._Paks_Molnáe Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Április 14-én kezdi meg a negyeddöntős párharcát az Atomerőmű SE NB I.-es férficsapata. Dzunics Braniszlav gárdája a négy közé kerülésért a Naturtex SZTE Szedeákkal mérkőzik.

A paksiak szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában 79–73-ra nyertek a Kaposvári KK ellen, így megszerezték a hatodik helyet. Nagy bravúr volt ez, hiszen hat játékosát, Eilingsfeld Jánost, Valerio Bodon Vincentet, Kalmár Viktort, Kis Rault, Gulyás Milánt és Kevin Caperst is kénytelen volt nélkülözni az Atom.

Szintén nagy bravúrt vitt véghez a Szeged, amely az alapszakaszt élen záró Szolnoki Olajbányász vendégeként győzött 91–74-re, s ezzel a DEAC-ot megelőzve befutott harmadikként.

Pikáns kis párharc lesz ez, hiszen a szegediek kispadján az a Szrecsko Szekulovics ül, aki Dzunics Braniszlav érkezése előtt az ASE vezetőedzője volt, s jó pár játékossal dolgozott együtt.

Az alapszakaszban hazai pályán 71–66-ra győzött az Atomerőmű SE, míg az idegenbeli összecsapáson a koronavírus által megtizedelt paksiakat 101–92-re verték meg a Tisza-partiak.

Az egyik csapat harmadik győzelemig tartó párharc első összecsapását április 14-én, szerdán játsszák Szegeden, aztán április 17-én, szombaton Pakson találkoznak a csapatok, majd pedig április 20-án, kedden újfent a Tisza-parti város lesz a vendéglátó. Amennyiben szükség lesz további összecsapásokra, azokra április 23-án, pénteken Pakson, illetve április 25-én, vasárnap Szegeden kerül sor.

A találkozók a járványügyi előírások miatt továbbra is zárt kapusak, nézők nem látogathatják azokat.

A negyeddöntő további párosításai: Szolnoki Olajbányász–Sopron KC, Falco KC Szombathely–Egis Körmend, Debreceni EAC–Alba Fehérvár. Az elöl lévő csapatoknál lesz a pályaelőny.

A Körmenddel meccselnek a paksiak

Kupameccsekkel hangolnak a bajnoki rájátszásra a csapatok, jövő szerdától vasárnapig rendezik Budapesten a Zsiros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjét.

Az Atomerőmű SE az Egis Körmenddel meccsel 20.30-tól. A további párosítás: Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász, Falco KC Szombathely–PVSK, DEAC–Szeged.

Borítókép: Justin Jackson (jobbra) az ASE magasembere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!