Női kosárlabda válogatott

2023.10.23. 17:00

Négy szekszárdi Székely Norbert Eb-selejtezős bő keretében

A Tarr KSC Szekszárd három jelenlegi és egy korábbi, saját nevelésű játékosa kapott meghívót Székely Norbert szövetségi kapitánytól a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kosárlabda-válogatott bő keretébe.

Berg Sándor

Válogatott meghívót ért Boros Júliának a kiváló idényrajtja

Fotó: Mártonfai Dénes

Idén nyáron Európa-bajnoki negyedik helyezést elérő magyar női válogatott a 2025-ös kontinenstorna selejtezőjére készül. Székely Norbert szövetségi kapitány kihirdette 17 fős, bő keretét a kvalifikáció novemberi ablaka előtt. A nevek között három jelenleg Szekszárdon játszó szerepel, így a nyáron a Csatától érkezett, Eb-t megjárt Horváth Bernadett és a tornáról a keretszűkítés után lemaradt, kézsérüléséből nemrég felépült 20 éves Miklós Melinda is meghívót kapott.

Új név ugyanakkor Boros Júlia, a 2002-es születésű hátvéd beválogatása ugyanakkor nem meglepő, hiszen remek formában kezdte második szekszárdi szezonját. A bajnokságban mind a négy találkozón kezdő volt, és 9,8 pontot, 4,3 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt, míg az Európa-kupa két csoportmeccsén 20,5 pontot (!) tett a közösbe.

A szekszárdi nevelésű, de az idei szezont a török Mersinnél töltő Studer Ágnes is ott van a keretben. A felsőnánai irányító a bajnokságban 18 perc alatt 6 pontot, 3,25 gólpasszt és 2,5 lepattanót átlagol, miközben az Euroligában szűk 11 percet tölt a pályán, ezalatt 1,7 pontot, 1,3 asszisztot és 0,7 lepattanót jegyez.

Szintén először lehet a felnőtt válogatott tagja Juhász Dorka, aki az első tengerentúli szezonját (WNBA) követően az olasz Beretta Famila Schióhoz tért vissza Európába.

Mint ismert, a magyar nemzeti csapat első mérkőzését hazai pályán, a soproni Novomatic Arénában játssza november 9-én 18 órától Szlovénia ellen.

A magyar válogatott bő kerete
Aho Nina, Kányási Veronika, Lelik Réka (mindhárman DVTK HUN-Therm), Boros Júlia, Horváth Bernadett, Miklós Melinda (mindhárman Tarr KSC Szekszárd), Dombai Réka, Dubei Debóra, Cyesha Goree, Ruff-Nagy Dóra, Török Ágnes (valamennyien SERCO UNI Győr), Határ Bernadett, Varga Alíz, Sitku Zsuzsanna (mindhárman Sopron Basket), Juhász Dorka (Beretta Famila Schio, olasz), Kiss Virág, Studer Ágnes (mindketten CBK Mersin, török)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!