Női futsal

2023.11.27. 14:05

Megmutatta a csapat erejét az újonc ellen a Tolna-Mözs (galériával)

Komoly ellenállásba ütközött, de legyőzte az újonc Újpestet hazai pályán a 2F-Bau Tolna-Mözs a női élvonalbeli futsalbajnokság hétvégi, 10. fordulójában.

Berg Sándor

Nagy Noémiék otthon tartották a három pontot

Fotó: Kiss Albert

Már az idei Thelena Kupán is megmutatta kellemetlen stílusát a fővárosi gárda, amely gól nélküli döntetlent ért el a DEAC és a házigazda tolna-mözsiek ellen. Ezt most is megmutatták a lila-fehérek, akik sokat tördelték a játékot, emiatt folyamatos játék alig tudott kialakulni. 

A vezetést mégis korán megszerezte Reveland Zoltán együttese, és bár kétszer egyenlíteni tudott az újonc (a második hazai gólt Szalkai Kitti lőtte, akinek már csak a jelenléte is sokat számít a csapatnál) és tízméterest is hibázott döntetlen állásnál a Tolna, végül Folk Zsuzsanna találatával otthon tartotta a három pontot.

„Nem számítottam könnyű mérkőzésre, főleg akkor, ha nem a mi szánk íze szerint alakul a mérkőzés és ez bebizonyosodott. Nem játszottunk rosszul, sok helyzetet alakítottunk ki, kapufákat lőttünk, de lélektanilag rosszkor kaptuk a gólokat, pár percre rá a vezető találatunkra – mondta lapunknak Reveland Zoltán. – A csapat erejét mutatja ugyanakkor, hogy nem adtuk fel, nem estünk össze, hanem mentünk előre és a másfél perccel a vége előtt meglőttük a győztes gólt.”

NB I, alapszakasz, 10. forduló
2F-Bau Tolna-Mözs–Újpest FC 3–2 (1–1)
Tolna, v.: Szabó P. (Álló, Mihálovics)
Tolna-Mözs: Deczki – Wiesner, Sajabó, Kiss G., Nagy N. Csere: Bajcs, Fekete, Ferencz, Szalkai, Vámosi, Paranai, Folk Zs. Vezetőedző: Reveland Zoltán
Újpest: Kulcsár P. – Nagy Sz., Véglás, Kovács A., Kerekes K. Csere: Singer-Kakuk, Balogh K., Király D., Sass, Botka. Vezetőedző: Tóth László
Gólszerző: Vámosi (5.), Szalkai (33.), Folk (38.), illetve Kovács A. (7.), Kerekes K. (35.)
Kiállítva: Kovács A. (33.)

A tolna-mözsiek vasárnap 16 órakor a Magyar Kupa második fordulójában a másodosztályú Veszprémi Egyetemi SC vendégeként lépnek pályára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!