Jubileumi felkészülési torna

2023.09.04. 19:30

Itthon tartotta a Thelena Kupát a Tolna-Mözs futsalcsapata

A 2F-Bau Tolna-Mözs végső sikerével zárult a XX. Thelena Kupa, a házigazda klub két különdíjat is itthon tartott.

Berg Sándor

Nagy Noémi (szemből) és a Tolna-Mözs visszaült a Thelena Kupa trónjára

Fotó: Mártonfai Dénes

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, az utolsó mérkőzés döntött a végső győztes kilétéről a jubileumi Thelena Kupán. A felkészülési torna címvédője, a DEAC és a házigazda Tolna-Mözs is az újpestiek ellen hullajtott csak pontokat, így mindkét gárda veretlenül és kapott gól nélkül jutott el az egymás elleni aranycsatáig.

A döntő találkozóra rányomta bélyegét, hogy mindkét csapat játékosainak lábában már ott volt négy mérkőzés. Óvatosan és tapogatózó játékkal indult a találkozó, az első helyzet a több meghatározó játékosa nélkül érkező DEAC előtt adódott, de a tolna-mözsiek is feltűntek a kapu előtt. A döntetlen a hajdúságinak kedvezett volna, így a hajrában öt a négy elleni játékra állt át Reveland Zoltán együttese, végül az utolsó előtti percben Krascsenics Petra találatával meg tudta nyerni a mérkőzést, ezzel egy év szünet után a Tolna-Mözs visszaülhetett a Thelena Kupa trónjára. 

Ahogy a győztes, úgy a gólkirályi cím sorsa is izgalmasan alakult. Hat játékos zárt ugyanis három találattal, végül „szétlövéssel”, vagyis büntetőrúgással a debreceni Fülöp Diána érdemelte ki az elismerést. A torna legjobb játékosának a tolna-mözsi Kiss Grétát, a legjobb kapusnak a budaörsi Terdi Tamarát választották. A legjobb hazai játékos díjat Deczki Vanda érdemelte ki, míg Quirikó Vivien, a DEAC vezetőedzője az MLSZ Futsal Bizottságban végzett munkásságáért Fair Play-díjat vehetett át.

„Jól szolgálta a felkészülést a torna, az új érkezők megismerkedhettek a társakkal és a játékrendszerrel. A siker mindig jobban összekovácsol egy csapatot, így erre is jó volt a hétvége. Még a munka elején járunk, kevés volt az együtt töltött idő. Nem mondom, hogy készen állunk a bajnoki rajta, de haladunk afelé” – nyilatkozta lapunknak Reveland Zoltán, a tolna-mözsiek vezetőedzője. 

XX. Thelena Kupa, eredmények
Budaörs–Tolna 0–1 (gól: Sajabó Boglárka), Csepel–Újpest 0–4, Salgótarján–Budaörs 0–0, DEAC–Újpest 0–0, Tolna–Salgótarján 4–0 (gól: Krascsenics Petra 2, Kiss Gréta, Folk Zsuzsanna), Csepel–DEAC 0–6, Újpest–Budaörs 0–3, Tolna–Csepel 5–0 (gól: Nagy Noémi 2, Fekete Edina, Folk, öngól), DEAC–Salgótarján 5–0, Budaörs–Csepel 5–0, Újpest–Tolna 0–0, Salgótarján–Csepel 3–1, DEAC–Budaörs 3–0, Salgótarján–Újpest 1–0, Tolna–DEAC 1–0 (gól: Krascsenics).

Végeredmény

1.

2F-Bau Tolna-Mözs

5410

12–0

13

2.

DEAC 

5311

14–1

10

3.

Budaörs 

5212

8–4

7

4.

Salgótarján 

5212

4–10

7

5.

Újpest 

5122

4–4

5

6.

Csepel 

5005

1–23

0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!