Kosárlabda

2024.03.26. 20:12

A Diósgyőr elleni remek sikerből meríthet erőt a playoffra a Tarr KSC

Djokics Zseljko szerint ilyen előzmények után nagy bravúr, hogy két euroligás együttes mögött harmadikként végeztek az alapszakaszban. A TFSE-MTK-t nehéz ellenfélnek tartja, de a cél a négy közé jutás.

Rónai Gábor

Djokics Zseljko boldog, hogy végre ők nyertek meg egy egylabdás meccset

Fotó: MW

Lélektanilag a legjobbkor jött a Tarr KSC számára a múlt szombati DVTK elleni győzelem. A meccsre százszázalékos mérleggel érkező borsodiakat 81–78-ra győzték le a szekszárdiak, akik aligha kaphattak volna nagyobb lökést a rájátszás előtt. 

„Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, a szünet után viszont a Miskolc agresszívebb védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, sok labdát adtunk el és rengeteg gyors indítást kaptunk. Hat vereségünkből négy egylabdás meccs volt, örülök, hogy ezúttal mi tudtunk szoros mérkőzést nyerni” – értékelt Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője. 

A szakember azt mondta, látszik, hogy honnan kezdtek és hová jutottak. A bajnokság elején idegenben kikaptak a BEAC-tól, most pedig megállították a menetelő DVTK-t. 

„Sokat dolgoztunk, és bebizonyosodott, hogy volt értelme az elvégzett munkának” – tette hozzá a szakember. 

Djokics Zseljko kihangsúlyozta: annak fényében tartja nagy bravúrnak a harmadik hely megszerzését, hogy nyáron három kulcsembert is elveszítettek: Bálint Réka visszavonult, Studer Ágnes és Goree Cyesha pedig távozott. 

Ráadásul a mostani szezon sem alakult zökkenőmentesen, Ana Vojtulek és Nikola Dudasová is komolyan megsérült, egyikük sincs már a csapatnál, ráadásul Miklós Melindát is huzamosabb ideig nélkülöznie kellett a szekszárdi szakmai stábnak. 

A helyzet most sokkal jobb, bár Holcz Rebeka és Szücs Gréta személyében lesznek hiányzók, de szinte teljes kerettel készül a meccsre a KSC. 

Djokics Zseljko a negyeddöntős várakozásait firtató kérdésünkre válaszolva azt mondta: a TFSE nagyon nehéz ellenfél, s ezt ellenük is bizonyította, amikor húszpontos hátrányból visszaküzdötte magát és izgalmassá tette a februári találkozót. 

„Nagyszerű, hogy a negyeddöntőben nálunk lesz a pályaelőny, szombaton is igazi kosárlabdaünnepet varázsoltak a szurkolóink a városi sportcsarnokba. A TFSE sohasem adja fel, nálunk is visszajött húszpontos hátrányból, reagálnunk kell a mentalitására. Nagyon örülnénk, ha bekerülnénk a top négybe, a sok fiatalunkkal szép lehetőség, hogy ismét megmutassuk magunkat a nemzetközi porondon” – vélekedett Djokics Zseljko. 

Tippmix Női NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés. 
Tarr KSC Szekszárd–TFSE-MTK. 
Szekszárdi Sportcentrum, szerda, 18 óra. 
Vezeti: Kapitány G., Györfy R., Szilágyi B. 

Remek légiósok és kiváló magyarok a TFSE-ben
A teljes NB I-es női mezőny legjobb gólpasszadójával és a legjobb labdaszerzőjével jön Szekszárdra a TFSE-MTK csapata. Az előbbi statisztikai mutatóban Dúl Panna 5,69-es átlaggal áll az első helyen, utóbbiban pedig 3,39-es átlagával a korábban a KSC-ben is megfordult Szabó Fanni a legjobb. A TFSE-játékosok szinte minden mutatóban ott vannak az élbolyban a honi szövetség által közzétett rangsorban. A pontlistán Szabó Fanni (15,33) hatodik, az összesített teljesítménylistán (VAL-mutató) Quionche Collianna Carter (21,28) negyedik. A védőlepattanókat rangsoroló listán Carter (5,22) hatodik, a támadólepattanókat jegyzőben Monika Cinano (2,71) a második, az összesített lepattanólistán pedig Carter 7,67-es mutatóval az ötödik legjobb. A TFSE hazai pályán volt eredményesebb (6 győzelem, 3 vereség), idegenben 4 győzelmet és 5 vereséget jegyzett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!