Labdarúgás

2024.04.23. 17:15

Öt mérkőzéssel indul útjára a labda a vármegyei kupában

Tizenhat csapat részvételével szerdán rajtol(t volna) el a Tolna Vármegyei Kupa idei sorozata.

Teol.hu

A zöld mezes kakasdiak Tolnára utaznak

Fotó: Kiss Albert

Az biztos, hogy a vármegyei élvonalban listavezető Bonyhád Völgység LC nem lép pályára Aparhanton, a vendéglátó ugyanis hétfőn jelezte az érintetteknek, hogy nem tudnak kiállni. A piros-fehérek így játék nélkül jutottak tovább a második fordulóba. Ugyanígy járt a Fadd és a Kisdorog is, előbbi az ASE Paks, utóbbi az egyetlen harmadosztályú Kajdacs visszalépésével jutott a legjobb nyolc közé.

Krausz Márton, az MLSZ vármegyei igazgatója tájékoztatásul elmondta, hogy a selejtezőből három csapat szerez jogot arra, hogy megmutassa magát a Mol Magyar Kupa főtábláján. A kiírás szerint a döntő mellett a bronzmérkőzést is megrendezik majd.

Az előző idényben az FC Dunaföldvár és a Bátaszék SE vívta a döntőt, a tolnai sporttelepen rendezett összecsapást 7–0-ra nyerte meg a ma már NB III-as együttes. Utóbbi harmadosztályú gárdaként alanyi jogon lehet ott a főtáblán, ahogy a Szekszárdi UFC, a Bonyhád-Majos, valamint az NB I-es Paksi FC. 

Az első kör egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét Tevelen játsszák, ahol a vármegyei második vonalban veretlenül éllovas hazaiak a legjobb formában lévő első osztályú gárdát, a hétvégén a listavezető bonyhádiakat legyőző Dombóvár FC-t látják vendégül. De pikáns ütközet lehet a Nagymányoki SE és a Bátaszék SE találkozója – mivel egy meccsen bármi megtörténhet, az esélyesebb vendégeknek oda kell figyelniük. Az egyetlen harmadosztályú Kajdacs SE a Kisdorogi FC-vel mérkőzik.  

A második kört a tervek szerint május 8-án, a harmadikat május 22-én rendezik. A döntőre és a bronzmérkőzésre június 1-jén kerül sor.

Tolna Vármegyei Kupa, 1. forduló
Április 24., szerda: Tolna VFC–Kakasd SE 17, Nagymányoki SE–Bátaszék SE 17, Bölcskei SE–Mórágyi SE 17, Tevel Medosz SE–Dombóvár FC 17, Tengelici SE–Bonyhád-Börzsöny SE 17.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!