Kosárlabda

2024.04.23. 20:01

Westbeld hajszálpontos triplájával verte a Győrt, és egyenlített ki a Tarr KSC Szekszárd (képgalériával)

Óriási meccsen nyert a Serco Uni Győr ellen a Tarr KSC Szekszárd, s ezzel kiegyenlített a női NB I elődöntős párharcában. Csütörtökön jöhet a mindent eldöntő összecsapás!

Teol.hu

Mányoky Réka dob kosárra a KSC és a Győr keddi, szekszárdi meccsén

Fotó: Makovics Kornel

Ahogy szombaton a győri, úgy a bajnoki elődöntő szekszárdi meccse is gyászszünettel kezdődött – Domokos Lőrincre, a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló játékvezetőre, ellenőrre emlékeztek. Lődri, ahogy a kosárlabda berkein belül hívták az ismerősök, ötvenhét évesen, tragikus hirtelenséggel távozott néhány napja az élők sorából.

Nyomasztó volt a csend a dugig telt sportcsarnokban, de aztán amikor elkezdődött a csata, szó szerint felrobbant az aréna. Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője elégedett lehetett. A tréner azt szerette volna, hogy legyen pokoli a hangulat – hát az volt.

És ehhez a hanglathoz sokat tett hozzá, hogy remek meccset varázsoltak a felek a parkettre. Mondjuk nem csoda ez, hiszen egy elődöntőről volt szó, ahová csak a legjobbak jutnak. 

Ehhez képest a győriek nem kezdtek valami fényesen, az első tíz dobásukból csupán kettő ért célt, miközben Kathryn Westbeld és Jacinta Monroe hét pontot is feltett a villanytáblára. Aztán magához tért a kisalföldi gárda, és elkezdett kapaszkodni, de a KSC nem adta az előnyt. Olyannyira nem, hogy a negyed hajrájhoz érve már héttel vezettek a kék-fehérek (21–14), innen kapaszkodott vissza kettőre a Győr. Nagy volt a csata, minden egyes labdáért óriási harcot kellett folytatni. 

A második negyedben egy kicsit megtorpant a Szekszárd, két és fél percig nem talált be, amit természetesen kihasznált a Győr, Bridget Carleton triplájával egyenlítettek, majd Dubei Debóra triplájával már vezetett. De ennek sem volt nagy jelentősége, hiszen megint gyorsan visszavette a vezetést a KSC.

A szünetről a KSC jött vissza élesebben, az első félidőben csupán két pontig jutó Jacinta Monroe-t nem tudták tartani a győriek, az amerik center kilenc pontot is beszórt, nagyban neki volt köszönhető, hogy 54–48-ra megugrottak a szekszárdiak. 

Az volt az ember érzése, hogy egy kicsit elveszítette a ritmust a vendégcsapat – persze ezekkel a szavakkal a meccs ezen szakaszában óvatosan kellett bánni. 

Amikor Monroe káprázatos passza után Westbeld bedobta a duplát, megint héttel (63–56-ra) vezetett a KSC, majd nem sokkal később Monroe büntetője után már nyolccal (az addigi legtöbbel) ment. Erre tett rá egy duplát Boros Júlia, s 71–61-nél azt hittük, mindennek vége. 

Innen jött egálra a Győr, de aztán Westbeld higgadtan – mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne – higgadtan bevágott egy triplát, Dubei válasza pedig nem ért célt – csütörtökön jöhet a mindent eldöntő csata a kisalföldi fővárosban.  

Tippmix Női NB I, elődöntő, 2. mérkőzés
Tarr KSC Szekszárd–Serco Uni Győr 76–73 (24–22, 16–18, 18–16, 18–17)
Szekszárd, 1100 néző. Vezette: Montgomery-Tóth C., Györfy, Minár.
SZEKSZÁRD: Horváth Bernadett 4/3, Boros J. 3/3, MÁNYOKY 7/3, WESTBELD 25/3, MONROE 16. Csere: Krnjics 4, Theodoreán 7/3, MIKLÓS M. 10/9, Sztanacsev. GYŐR: Ruff-Nagy 5, CARLE-TON 21/9, DUBEI 18/9, Goree 2, ANIGWE 11. Csere: Dombai 12/3, Török Á. 4, Bach, Gyöngyösi. 
Az eredmény alakulása. 4. perc: 9–5. 7. p.: 21–14. 12. p.: 29–24. 15. p.: 29–29. 17. p: 33–35. 20. p.: 38–40. 23. p.: 43–45. 27. p.: 54–48. 30. p.: 58–56. 35. p.: 71–61. 39. p.: 73–73.
Kipontozódott: Mányoky a 38. percben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!