Kajak-kenu

2024.05.01. 17:30

Kiszli Vanda címet védett, a szekszárdi klub zárt az éremtáblázat élén a szezonnyitón

Idén is a kaposvári Vígh Sándor Emlékversennyel vette kezdetét a maratoni kajak-kenu szezon. A Deseda tavon tizenhat, közte három Tolna vármegyei klub több, mint száz sportolója ült hajóba.

Berg Sándor

Kiszli Vanda (elöl) harmadszor védte meg elsőségét a felnőttek között

Fotó: Lang Róbert

Az éremtáblázat élén a Szekszárdi KKSE végzett öt arannyal, három ezüsttel és bronzzal, megelőzve a házigazda kaposvári (4, 3, 2) és az újpesti (3, 2, 2) egyesületet. A Tolna kilenc (2, 5, 2), az Atomerőmű SE egy éremmel zárt. Az az egy dobogós helyezés viszont aranyérem volt a többszörös világ- és Európa-bajnok, valamint Világjátékok-győztes Kiszli Vanda jóvoltából. A paksiak klasszis kajakosa közel fél perccel nyerte a felnőttek 20 kilométeres versenyszámát, ezzel harmadszor védte meg címét az évadnyitón.

A szekszárdi Kiss Léna negyedik lett az ifjúsági korcsoportban
Fotó: Lang Róbert

A szekszárdiak a 2000 méter kajakozásból és 1200 méter futásból álló gyermek, kölyök és serdülő korosztályban zsebelték be az érmeiket, közülük Kercsmár Emma Lujza, Biró Levente Domink, Kercsmár Boglárka Rita, Sáfrány Botond és Demkó Dorka Emese nem talált legyőzőre a mezőnyben.
A tolnaiak is a fiatalabb korcsoportokban halmozták az érmeket, közülük Szabó Erik és Mészáros Máté hátát nézték a riválisok.

A szekszárdi klub harminckettő, a tolnai egyesület huszonhat kajakossal, az ASE egyedül Kiszli Vandával képviseltette magát Kaposváron.

Az éremtáblázat ide kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!