Ország-világ

2013.05.14. 11:51

Hőgyészen még nagyobb öröm lesz ezentúl a testmozgás

A sport összehozza az embereket, és nélkülözhetetlen az egészségre nevelés kapcsán is. A közel 20 milliós beruházásnak köszönhetően méltó körülmények fogadják majd a sportolókat és a szurkolókat is.

Molnár Ágnes

Lassan a végéhez közelednek a sporttelep teljes rekonstrukciós munkálatai, melyre közel 17 millió forintot nyert Hőgyész. Ez a beruházás, mely a helyiek illetve a környező településen élők számára is remek (fejlődési) lehetőséget jelent, a tervek szerint június végére fejeződik be.

Felsorolni is nehéz mindazt, ami a támogatásnak köszönhetően megvalósul a sportpálya környékén. Megújul a labdarúgó- és a futópálya, újjá születnek a padozatok és a lelátó, kialakítják a sportöltöző fűtését, melyet korszerű napelemes illetve vegyes kazánnal oldanak meg. Megoldódik továbbá a pálya körül a csapadékvíz elvezetése is, valamint teljesen megújul az említetteken kívül a vizes blokk, ami azt jelenti, hogy új csempék, csapok, lefolyók és öltözők is várnak a nyár elejétől a sportolókra.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Építés és bontás is zajlik egyszerre a sporttelepen. A megújult létesítmény várhatóan még több embert csábít majd sportolásra, szurkolásra (fotó: GK)
[/caption]

Az egyik legnagyobb gond egyébként a futópályával volt, melynek az évek során teljesen tönkrement a salakozása, a helyét a gyom és a föld vette át, így esős időben nem is lehetett használni. A munkálatok befejeztével viszont újra lehet róni rajta a köröket, sőt mi több, az iskolai tornaórákat is lehet itt tartani.
A polgármester azonban arra is emlékeztetett, hogy a sporttelep felújítása már az előző években elkezdődött. Akkor adományokból és az önkormányzat saját forrásából gazdálkodtak. Akkor úgy 5 millió forint ment el a vízvezeték- és szennyvízrendszer teljes cseréjére, festésre, mázolásra, burkolásra, de jutott még a külső homlokzat hőszigetelésére és nemes vakolattal történő ellátására, illetve a nyílászárók cseréjére is.

Botta György beszélt arról is, nagyon pozitív a lakók visszajelzése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egyre többen veszik igénybe a sporttelep által nyújtott lehetőségeket a hétköznapokon és hétvégén is, utóbbi alkalmakkor sokan családdal, barátokkal együtt hódolnak a testmozgás örömeinek. Ez pedig eddig nem volt jellemző.

A felújításnak hála még egy lépést tett a nagyközség annak érdekében, hogy az embereket, és kiemelten az ifjúságot az egészséges életmódra nevelje, hiszen egy modern környezet inspiráló mindenkinek. Mindezek mellett a közösségi élet fellendülését is várják a beruházástól, hiszen ezentúl a sporttelepre koncentrálják majd a rendezvényeket, ezáltal még színvonalasabbá téve azokat.
Botta György azt is fontosnak tartja, hogy a sporttelep újjászületése nemcsak a helyiek, de a környékbeliek szempontjából is jelentős, hiszen sokan járnak vidékről Hőgyészre óvodába és iskolába, de nem mellékes az sem, hogy a sportversenyek és bajnokságok is itt zajlanak. – Most méltó lesz a létesítmény azok számára, akik a szabadidejüket áldozzák arra, hogy eredményeket produkáljanak a településüknek – emelte ki Botta György, hozzátéve, hogy ezentúl nem kell szégyenkezniük amiatt, hogy milyen létesítményben fogadja a vendégsportolókat.

Tamásiban is új távlatokat nyit meg a támogatás

A járásközpontban is gőzerővel zajlanak a munkálatok a műfüves pályák, valamint az új kétszintes, modern öltözőépület kialakításával kapcsolatban. Az önkormányzat műszaki osztályától megtudtuk, az építési engedélyeztetés lezárult, jelenleg a pályázat benyújtása van folyamatban. A többszáz millió forintos beruházás során a sportkedvelők egy 370 fős lelátóval, konditeremmel, 6 darab öltözővel, bírói öltözővel, irodahelyiséggel, valamint orvosi szobával is találkoznak majd. A tervek szerint szeptemberben indulna a beruházás, mely várhatóan jövő nyáron fejeződik be.

Keszőhidegkúton is központi szerepe van a pályának

Bár a kistelepüléseken jóval szerényebbek a lehetőségek, a sport mindenhol összehozza az embereket. Keszőhidegkúton például a gyerekek és a felnőttek is előszeretettel töltik az idejüket a focipályán, melyet jó időben napi szinten is használnak a fiatalok. Nagy Aranka polgármester elmondta, náluk a kerítés felújítása lenne égető, ilyen célú pályázattal azonban mostanában nem találkozott. Erre azért lenne szükség, mert a pálya körül utcák, és így autós forgalom is van. Ha kapnának támogatást, a játszótéri eszközöket is bővítenék.

Címkék#Hőgyész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában