Ámokfutás

2024.04.15. 13:30

Újabb késes támadás történt Sydney-ben, ezúttal egy templomban

Késes támadást jelentettek Sydney egyik templomából hétfőn, négyen megsebesültek, köztük egy pap is – közölték a helyi hatóságok, írja az MTI.

MW

Illusztráció: Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án. A támadó késsel megölt öt embert, többeket megsebesített, az elkövetőt a rendőrség agyonlőtte

Forrás: MTI/EPA/AAP

Fotó: Steve Markham

A tájékoztatás szerint a támadást a televízióban élőben közvetített szertartás idején követték el a Sydney nyugati részén lévő Walkley-ben található Jézus Krisztus Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszíriai keresztény templomban,

a rendőrök pedig őrizetbe vettek egy férfit, aki „együttműködést tanúsított”.

A helyszínre érkező mentők a sajtónak azt mondták, a négy sebesült egyikének állapota sem életveszélyes.

A rendőrség felszólította az embereket, kerüljék el a környéket.

A közösségi oldalakra is felkerült felvételeken az látható, hogy egy fekete ruhába öltözött férfi lép oda a paphoz, és többször megszúrja, ezt követően pedig a hívők kiáltozva sietnek az áldozat segítségére.

Az ausztrál nagyvárosban az elmúlt hétvégén egy bevásárlóközpontban is késes támadást követtek el, ebben hat ember vesztette életét, 12-en pedig megsebesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában