Plágiumkereső

2020.03.05. 17:19

Bárki megnézheti, lopták-e a szöveget

Plagizálás, ha valaki az eredeti szerző munkáját saját publikált dokumentumában hivatkozás, forrásmegjelölés vagy az író engedélye nélkül használja fel. Ezzel az eredeti alkotó jogait sérti.

Forrás: Shutterstock

Manapság az interneten könnyen elérhető szellemi tartalmak hatalmas mennyisége miatt a szándékos plagizálás mellett előfordulhat olyan eset is, amikor nem egyértelmű az információk tulajdonjogának kérdése.

A magas hallgatói létszám és a rengeteg elérhető forrás miatt a dokumentumokat ellenőrző személy sem képes hagyományos módszerekkel áttekinteni a beadott dolgozatokat.

A plágium ellenőrzésére van már megfelelő, ingyenes online segítség.

Ide kattintva a Plag.hu rendelkezésére áll oktatási intézményeknek, bárkinek.

Alig öt évvel ezelőtt a plágium ellenőrző szoftverek jelenléte felesleges luxusként élt az oktatók és a hallgatók fejében, mára azonban ennek szükségessége megkérdőjelezhetetlen. A plágium bűncselekménynek számít, ezért az ellenőrző szoftverek használata elkerülhetetlen a gyanús esetek kiszűrésére.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!