Járvány

2020.05.22. 09:04

Ma délig lehet jelentkezni az online informatikai oktatásra

Zárul a regisztráció az Újratervezés programra, amely a járvány miatt munkahelyváltásra készülőket segíti.

Forrás: Shutterstock

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghirdetett

ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra már több mint 50 ezren jelentkeztek

– közölte a minisztérium.

Az Újratervezés program a digitális szaktudás elsajátítását térítésmentesen teszi lehetővé a jelentkezők számára. A program népszerűségét mutatja, hogy meghirdetés óta már több tízezren jelentkeztek. Pénteken délig még bárki regisztrálhat az oldalon, aki betöltötte a 18. életévét, rendelkezik számítógéppel és internet hozzáféréssel.

A Gazdaságvédelmi akcióterv célkitűzéseivel összhangban a kormány által életre hívott 8 hetes informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt

munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék,

amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak.

A 2020. május 25-től induló Újratervezés program az alapvető ismeretek átadását, megerősítését célozza az alapoktól kezdve. A képzés végére a résztvevők a Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

A kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik. Az eredményes teljesítés az alapozó képzésre épülő, magasabb szintű oktatásban való továbbtanulás egyik alapfeltétele.

„Magyarországon 2010. óta munka- és tudásalapú társadalmat építünk, és erről az útról a koronavírus-járvány sem térít le minket. Ennek érdekében a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései keretében az Újratervezés programmal lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára informatikai ismereteik bővítésére, a hatékony munkavégzéshez szükséges tudás megszerzésére” – hangsúlyozta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!