BME Online Nyílt Hét

2020.11.29. 06:00

Virtuálisan ismerkedhetnek a műegyetemmel a felvételizők

Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a Műegyetem alap- és mesterképzései november 27. és december 4. között.

Forrás: Shutterstock

A digitális térbe költözött előadásokkal indult a BME Online Nyílt Hét november 27-én. Az interaktív eseménysorozat célja a felsőoktatási felvételi jelentkezést tervező középiskolások tájékoztatása az intézmény sokszínű képzési kínálatáról, benne a nemzetközi részképzésekről, a kari hallgatói önkormányzatok tevékenységéről, valamint a közösségi kezdeményezésekről és sportlehetőségekről.

A rendezvényre mind a nyolc kar saját programokkal készül,

emellett az egyetem Idegen Nyelvi Központja, valamint Sportközpontja is bemutatkozik.

Az előadások résztvevői többek között az egyetemi fejlesztésű zsebműholdakról, az önvezető járművek tervezéséről, a kvantumszámítógépek titkairól, az épített szerkezetek számítógépes modellezéséről, a korszerű műemlékrekonstrukciókról, valamint a felsőoktatási tanulmányok során nélkülözhetetlen, tudatos időmenedzsmentről is hallhatnak.

Az online programsorozat mintaóráin az oktatók feltárják egy-egy szak érdekességeit, a kapcsolódó kutatások részleteit, legfrissebb tudományos eredményeit, amelyek után a virtuális jelenlevők közvetlenül is feltehetik kérdéseiket a képzésekkel, a kollégiumi lakhatással, valamint a közösségi élettel összefüggésben. Minderről műegyetemi hallgatókkal tematikus chatszobákban is beszélgethetnek.

A részletes program a regisztrációt követően már elérhető a kari Nyílt Hét oldalakra kattintva.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!