Ország-világ

2020.09.20. 11:00

Csatlakozz az 1 millió forint összdíjazással járó Megyék Csatája Országos E-sport Versenyhez!

Magyarország eddigi legnagyobb megyei e-sport versenyében két játéké lesz a főszerep.

Forrás: Riot Games / EA Sports

Két játékban,

League of Legendsben és FIFA 21-ben mérhetitek össze tudásotokat a MediaWorks szervezésében elrajtoló Megyék Csatája Országos E-sport Verseny, Magyarország eddigi legnagyobb megyei e-sport-versenyében.

Az online küzdelmek végén 1 millió forint kerül kiosztásra a legjobbak között. Most hallasz először erről a rendezvényről? Annyi baj legyen, az alábbiakban minden fontos részletet megtudhatsz a hatalmas eseményről!

Mi is ez a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny?

Magyarországon 2020-ban nagyjából 3,8 millió felnőtt játszik videójátékokkal, amiből közel 540 000-n vallották magukat e-sportolónak az eNET, az Esport1 és az Esportmilla közös kutatásában. A Megyék Csatája Országos E-sport Verseny ezért az egész országra, avagy a 19 megyére és Budapestre kiterjedő versenyzési lehetőséget kínál mindazok számára, akik szeretnének megmérkőzni League of Legendsben és FIFA 21-ben. A két népszerű e-sportjátékban először megyei selejtezőket, majd megyei döntőket rendeznek, hogy utána a legjobbak régiós szinten mérjék össze erejüket.

Miért pont League of Legends?

A világ legnépszerűbb MOBA (többjátékos online csataaréna) videójátéka jelenleg, ami Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvend. Öt az öt elleni csapatok küzdenek meg ugyanazon a pályán választott hőseikkel, már több, mint egy évtized óta. A Riot Games sikercíme a taktikázást, a kommunikációt és az egyéni villanásokat helyezi előtérbe, így tökéletes felületet biztosít arra, hogy baráti társaságok, vagy együtt edző profik vessék bele magukat a küzdelmekbe.

Miért pont FIFA 21?

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja. Nincs ez másképp az online térben sem, ahol milliók állítanak össze 11 fős csapatokat, hogy a virtuális pályákon cselezzék ki ellenfelüket. A FIFA 21 lehetőséget biztosít arra, hogy azok is kivegyék a részüket az országos bajnokságból, akik egyedül szeretnék megcsillogtatni tudásukat.

Milyen platformokon rendezik a meccseket?

A League of Legends összecsapásokhoz asztali számítógépre, azaz PC-re van szükség, a FIFA 21 összecsapásokat Xbox One-on és PlayStation 4-en bonyolítják le.

Milyen nyereményekért zajlik a verseny?

League of Legendsben 700 000 forint kerül szétosztásra a legjobb csapatok között, FIFA 21-ben Xboxon és PlayStation 4-en is 150-150 000 forint talál gazdára. Az összdíjazás tehát 1 millió forintra rúg!

Hol és mikortól nevezhetek a versenyre?

A nevezés a megyekcsataja.hu oldalon zajlik majd, a jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ott tudhatod meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!