Egyperces

2017.04.29. 10:47

Álom: 101 különböző sajtot halmoztak a világrekorder pizzára

Címkék#Hírkereső

A Tini Nindzsa teknőcök 99-sajtos pizzája adta az ötletet.

BAMA

Csodás dolgok történtek nemrégiben Portlandben. A Scottie’s Pizza Parlour nevű hely ugyanis elkészített egy olyan, szerintük a világon egyedülálló pizzát, amelyen 101 különböző fajta sajt volt. Az ötletet a 2014-es Tini Nindzsa teknőcök című rajzfilm adta, ahol a szereplők 99-sajtos pizzát esznek.


A Centouno Formaggio névre keresztelt gasztroszenzációt szeletenként két dollárért árulták. A Mercury Pizza Hét keretein belül elkészített lepény szélébe mozzarellát töltöttek, és kilenc fajta sajtot reszeltek rá, ezen kívül volt rajta 36 puha sajt, és egy 55 különböző fajtából álló egyveleg is.

Megalkotni azonban természetesen nem volt egyszerű, hónapokba telt, míg az ízeket és a mennyiségeket kisakkozták. Nagyon figyelni kellett arra is, hogy a túl erős aromájú sajtok ne rontsák el az egész pizzát.

Végül szerencsére sikerült megalkotni a tökéletes mixet, amely ugyan első harapásra és ránézésre nem sokban különbözik egy sima sajtos pizzától, néhány másodperc után azonban kezdi sejteni az ember, hogy mivel is van dolga. Egy 101 sajtos pizzával. (Igen, egyszerűen nem tudjuk elégszer elismételni.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!