a medve nem játék

2017.09.06. 09:16

Grizzly sebesített meg egy vadászíjászt Montanában

Jávorszarvasra vadászó férfire támadt Montanában kedd délután egy grizzly medve, a vadászt több testrészén is megsebesített, a fején 41 centiméteres sebet ejtett.

„A barna medve hirtelen, teljes erőből támadt. Először a combomban harapott, a karmaival elkapta a csuklómat, ezután ért a fejemhez. Hallottam, ahogy a csontok reccsennek”

- mesélte Tom Sommer, akinek fejsebét 91 öltéssel varrták össze egy montanai kórházban.

Sommer, a társával, jávorszarvasra vadászott már két napja a Gravelly Range hegységben, amikor a másik férfi észrevette a grizzlyt, amely épp egy szarvasból lakmározott.

Sommer előkapta a medvespray-t, fújt egyet, ami késleltette a támadást, majd futni kezdett, közben elejtette a spray-t.

Ezután a pisztolyát vette elő és szembefordult a medvével, hogy nyakon lője. A kezében volt a fegyver, amikor a vadállat a karjára csapott – magyarázta Sommer.

Partnerének sikerült megszereznie a spray-t, amivel végül megfékezte a támadást, amely mintegy 25 másodpercig tartott.

„Egész életemben vadásztam. Nem vagyok mérges a medvére, azt tette, amit a medvék szoktak. Attól még lelőttem volna, ha tudom”

- mondta az 57 éves Sommer. „Sokkal rosszabbul is járhattam volna” – értékelt a vadász, akinek partnere 15 perc alatt elállította a sebek vérzését, turbánt kötött a fejére, majd visszamentek a másfél kilométerre lévő táborba, ahonnan két óra vezetés után jutottak az ennisi kórházba.

Címkék#grizzly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!