Rekord

2017.09.03. 18:54

Meghalt Spiderman, a világ egyik legöregebb pókmajma

43 évesen pusztult el.

Rochester, 2017. szeptember 3. A Seneca Park Állatkert által 2017. szeptember 1-jén közreadott, keltezetlen kép az intézmény Spiderman (Pókember) nevû pókmajmáról (Atelidae spp.) a New York állambeli Rochesterben. A 43 éves hím állat szeptember elsején rákbetegségben elpusztult. Spiderman az egyik legmagasabb életkort elért, fogságban élõ pókmajom volt az átlagosan 25 évig élõ pókmajomfélék közt. (MTI/AP/Seneca Park Állatkert)

Szokatlanul hosszú élet után, 43 évesen rákban meghalt a Spiderman (Pókember) nevű pókmajom az amerikai Rochester állatkertjében, New York államban.

A Seneca Park Zoo pénteki közleménye szerint Spiderman az egyik legmagasabb életkort elért, fogságban élő pókmajom volt, a pókmajmok ugyanis átlagosan csupán 25 évig élnek.

A hím állat 1974-ben jött világra és 1977-ben került a rochesteri állatkertbe egy másik New York állambeli vadasparkból.

A Seneca Park-i Állatkert lakója egy hosszú életű nőstény pókmajom is, Lucy, aki 1975-ben született.

Borítókép: MTI/AP/Seneca Park Állatkert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!