megmentették

2020.07.28. 07:04

Mentőcsapat hozott le egy gyengélkedő bernáthegyit Anglia legmagasabb hegyéről

Az 55 kilogrammos állat a hátsó lábait fájlalta és nem volt hajlandó mozdulni.

Forrás: Shutterstock

Szokatlan szerepcsere történt a múlt hét végén Anglia legmagasabb hegyén: egy 16 tagú mentőcsapatnak kellett lehoznia a magasból egy erőtlen bernáthegyi kutyát.

A Daisy nevű kutya az északnyugat-angliai Cumbria megyében lévő Scafell Pike hegy csúcsáról ereszkedett le gazdáival múlt pénteken, amikor hirtelen összerogyott. Az 55 kilogrammos állat a hátsó lábait fájlalta és nem volt hajlandó mozdulni.

A Wasdale-i Hegyimentő Csapat Facebook-beszámolója szerint egy 16 tagú egység érkezett a helyszínre, hogy biztonságban levigyék az állatot a 978 méter magas hegyről.

A műveletről készült videofelvételen látszik, ahogy Daisy kényelmesen elfekszik a hordágyon és átadja magát a pihenésnek.

Daisy életében ez volt a második alkalom, hogy emberek siettek a segítségére: a kutyának nehéz sorsa volt, mielőtt jelenlegi gazdáihoz került.

A bernáthegyit a svájci-olasz határnál lévő Nagy Szent Bernát-hágói menedékház szerzetesei tenyészették ki, hogy a nagytestű és a hideget jól tűrő kutyák segítségével felkutassák és megmentették az eltévedt utazókat.

A bernáthegyi kutya a lavinák által betemetett emberek megmentőjeként lett híres.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!