Segítők kerestetnek

2022.09.23. 18:30

Még lehet jelentkezni a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióra

Jövő péntekig várják a jelentkezéseket a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programra, amelyet idén október 6. és 9. között tartanak - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Forrás: 72 óra kompromisszum nélkül/Facebook

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös programjában évről évre több ezer magyarországi és határon túli magyar fiatal próbálhatja ki az önkéntes munkát. 

Idén október 6. és 9.  között a fiatalok többek közt játszótereket, intézményeket újítanak fel, erdőt takarítanak, szociális munkát végeznek, kulturális műsorokat szerveznek fogyatékkal élőknek, időseknek - olvasható a közleményben.

A 15. alkalommal megrendezett program célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a fiatalok segítőkészségére, elkötelezettségére, erejére és lelkesedésére, valamint, hogy ezeket az értékeket magukban a résztvevőkben is tudatosítsa. Az akcióban évről évre 7-9 ezer fiatal vesz részt, akik országszerte több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg - írták.

Az akció idei mottója a Lukács evangéliumából vett idézet: "Ti vagytok erre a tanúk". Regisztrálni a rendezvény honlapján, a 72ora.hu oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!