Életmód

2009.04.19. 08:45

Gyakoribb szex – egészségesebb utódok

Gyakorlat teszi a mestert – a szex terén is – derült ki abból a kutatásból, amit ausztrál orvosok tettek közre. Minél több szexben van része ugyanis a férfinak, annál termékenyebb - állítják. A nagyvilág hírei.

BAMA

A kutatók az egyik meddőségi klinikára járó férfiakat vizsgálva jutottak erre a megállapításra. Kiderítették, hogy a spermiumok genetikai hibái jelentősen csökkennek, ha a férfiak naponta aktívak szexuálisan. Az eredmények azt sugallják, hogy azok a férfiak, akiknek megfelelő mennyiségű, ám rossz minőségű spermájuk van, a sejtek genetikáján javíthatnak a gyakoribb szexszel. A napi szex alkalmával a spermiumok mennyisége ugyan csökken, de a minősége majdnem húsz százalékkal javul. Ellenben, ha három napig tartózkodtak a szexuális együttléttől (ez másik vizsgálat volt), 31 százalékos genetikai károsodás volt tapasztalható a spermákban.

Az SMS-ezés árt a hüvelykujjnak

Ez derült ki abból a kutatásból, amelyben dél-afrikai diákok SMS-szokásait és kézfájdalmait vették górcső alá. A tanulmányt egy 11. évfolyamra járó diák vezette, aki öt évvel ezelőtt már készített hasonló felmérést a playstationnel kapcsolatban. A város két középiskolájából 320 megkérdezett fiatal közül 318-an SMS-ek küldésével kommunikálnak a barátaikkal és a külvilággal. A diákok több mint fele számolt be ismétlődő rendszerességgel előforduló a nyak-, a hát- és főleg a kézfájdalmakról, zsibbadásról. „A hüvelykujj a legügyetlenebb az ujjak között, és nem alkalmas ismétlődő mozdulatok végrehajtására, mint amilyen a telefon billentyűzetének nyomkodása” – mondta a felmérés vezetője.

Az ausztrálok fele hisz a feltámadásban

Egy frissen közzétett kutatás adatai szerint az ausztrálok többsége vallásos meggyőződésétől függetlenül hisz abban, hogy Jézus létező személy volt – olvasható az ausztrál The Age internetes oldalán. A 2500 megkérdezett 54 százaléka hisz a feltámadásban – függetlenül attól, hogy ez a hit bármilyen vallási fontossággal bír-e az életében. Csupán a megkérdezettek 10 százaléka véli úgy, hogy Jézus nem létezett.
Magyarországon is jelentős a feltámadásban hívők köre, azonban a vallásosság csökkenő tendenciát mutat. A hitüket elhagyók aránya stagnált az elmúlt közel két évtizedben, nőtt viszont az újonnan megtértek száma: arányuk 7-ről 12 százalékra emelkedett, vagyis míg 1991-ben a hivők nyolcada, addig 2008-ban már negyede vallotta magát megtérőnek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!