Életmód

2009.04.17. 17:50

Programajánló április 17-19-ig

Országos programok péntek délutántól vasárnap estig egyedülállóknak, pároknak, családoknak és baráti társaságoknak…

BAMA

Egyedül

Mozi: Príma primavéra
bemutató: december 16.
Gábort – a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő "kisfiát" – anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás során meghal, és Gábor a gyilkosság vétlen tettestársával, a nevelőotthonban felnőtt huszonéves Jolival menekülni kényszerül nagymama búvóhelynek kiszemelt szerbiai háza felé. Ám a ház romokban, hiszen a nagymama csak Gábor képzeletében és rajzaiban élt. Feri bácsival (Gábor gyermeknyarainak felnőtt barátjával) és a megsemmisítésükre törő rablóval a sarkukban megkezdődik életre szóló kalandjuk, amely során mindketten felnőnek, és ki-ki békét köthet a világgal és önmagával.

Kiállítás: Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel kiállítása
Debrecen, Misztika Galéria április 17- május 17-ig.
Ludvig Zoltán festőművész Olaszországban (Udine) oly jelentős sikereket ért el, hogy műveit már nagyméretű posztereken is árusítják. Sok festékkel, színes ceruzákkal, s néha a térbe is kitüremkedő faktúráival olyan összhatást képes produkálni, amely a keletkezés mámorát, az életet dajkáló őstenger ringatását, a virágok növekedését, a szaporodás ősélményét ébreszti. Festményei különös, ősi, az idők előtti természetet idéző formavilágot képviselik. Fika, Ludvig Dániel is hasonló tehetség - gyermekkora óta résztvevője a hazai és a nemzetközi művésztelepeknek.

Kettesben

Balett: Empty House / Negro con Flores / Walking Mad
Budapest, Művészetek Palotája – április 17-én és 18-án 19 óra
„A Negro con Flores a sötétség és a fény, a komolyság és a könnyedség között húzódó tájon játszódik. Számos érzelmen keresztül vezet az út, a cél a megszabadulás, a továbblépés. Ezzel a darabbal megpróbáltam elszakadni a tőlem megszokott mintáktól, és ezáltal - remélem - új utakat találhatok." Johan Inger koreográfus.
A Walking Mad a Holland Táncszínház számára 2001-ben született. A Ravel Bolerójának dallamaira komponált drámai kaland három nő s az ő önmagukkal, valamint az életükbe belépő férfiakkal való kapcsolatának a története. Hangneme vidám, mondanivalója azonban komoly.

Koncert: Ákos 40+1 turné
Győr, Városi Egyetemi Csarnok – április 18. 19.30
Ákos, az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező tavaly töltötte be negyvenedik életévét. A kilencvenes évek kultikus zenekarának alapító-énekese több mint húsz éve ír és ad elő dalokat, ezalatt 24 magyar nyelvű és hat angol albumot rögzített. Ákos a tavalyi év során közvetlen hangulatú, elegáns, színházi fellépésekkel ünnepelte a kettős jubileumot, a húszéves pálya dalaiból játszott átfogó válogatást. Ebből ad most "ízelítőt" – a repertoárt némileg felfrissítette és egy vadonatúj dalt is bemutatat.

Barátokkal

Critical Mass - Föld napja
Budapest, Debrecen, Eger, Biatorbágy – április 19-22.
Idén a kritikus tömeg kisgyermekes családokkal is bővül, akik gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd a járdán a kerépárosok mellett. A kerékpárosok célja a városi kerékpározás népszerűsítése, a városlakók figyelmének felhívása a biciklis közlekedés előnyeire és társadalmi hasznára. A mozgalom céljaiért rengeteg önkéntes dolgozik, munkájukat sok híresség támogatja. Ismert, már biciklivel közlekedő zenészek, műsorvezetők, színészek vállalják arcukkal is az ügy támogatását. A budapesti biciklis felvonulás április 19-én, 15 órakor indul a Tabánból és 17:30-kor ér véget a Városligetben a szokásos bringaemeléssel. Április 22-én, a Föld Napján több városban is tartanak további kerékpáros felvonulásokat.

Koncert: Apostol és Bikini
Gyula, Várkert -  április 17. 20 órától
A X. Kisüsti Pálinka Fesztivál keretében péntektől vasárnap estig a tiszta nedű kóstolgatása és egyéb szórakoztató műsorok mellett jobbnál jobb programok várják az érdeklődőket. A pénteki nap záróakkordjaként két tekintélyes múlttal és rajongótáborral rendelkezőn együttes, az Apostol és Bikini teszi fel a pontot az i-re.

Családdal

I. Noé Kutyás Találkozó és Örökbefogadó Nap
Budapest, XVII. ker,. Noé Állatotthon Alapítvány – április 18. 10 óra
A rendezvényre szeretettel várják nem csak az örökbefogadókat, de azokat a gazdikat is, akik korábban a menhelyről fogadtak örökbe kutyust és van kedvük visszalátogatni kedvencükkel az otthonba. Az örökbefogadó napon minden menhelyi kutyát chip-ezve, és a rendezvény fő támogatója, az Intervet jóvoltából Scalibor kullancs- és szúnyog elleni nyakörvvel ellátva adnak új gazdijához. A programok között állatorvosi és állattartási előadások lesznek, kutyabemutató felnőtt és kölyökkutyákkal, valamint állatorvosi- és viselkedési tanácsadás problémás kutyusok gazdáinak. Lesz tombola, hastánc-bemutató, a gyerekeknek pedig arcfestés és állatsimogató.

MINI-MANÓ EGÉSZSÉGNAP
Budapest, XIV. kerület, Mini-Manó Babacentrum – április 18. 10-15-ig
„Sima” véradó napnak indult, de a rengeteg támogató jóvoltából Egészségnappá nőtte ki magát a Mini-Manó „szervezkedése”. Gazdag és igen hasznos programokból választhatnak a már szülők és a még gyermekvállalás előtt álló családok. Lesz többek között óvodás és iskoláskorú gyermekek ingyenes hallásszűrése, mozgásfejlődési tanácsadás és szűrés, természetes gyógymódok baba- gyermekbetegségek kezelésében, légzésfigyelővel a gyermekünk életéért betanítás, Babamosoly Fotózás (ingyen előhívják minden gyönyörű gyermek mosolyát, hogy minden pillanat örök emlékké váljon!), motor és lakóautó bemutató, Baba ásványvíz kóstoló, gyermekmegőrzés, stb.

Fesztivál: Mandula Ünnep 2009
Balaton Riviéra (Csopak, Alsóörs, Felsőörs, Lovas, Paloznak települései) – április 16-19.
Az ünnep öt község közös rendezvényét öleli fel: érdekes programokkal, versenyekkel, gyerkőc programokkal, versenyekkel, színpadi fellépésekkel. Minden korosztályt szeretetettel várnak a gazdag programra: lesz többek között teljesítménytúra, horgászverseny, bográcsoló halfőzőverseny, gyermek- és ifjúsági kiállítások, táncbemutató, balatoni fotókiállítás, a gyerekeknek sátorban hordó lovaglás, gólyalábon járás, középkori dió-mandulatörő játék, egyéb ügyességi és türelemjátékok. Arcfestés, sárkánykészítés és eregetés. Kézműves bemutató.

III. Oldtimer Sokadalom és Expo
Budapest, Vasúttörténeti Park – április 17-19.
A Vasúttörténeti Parkban mintegy 200 járműcsodát tekinthetnek meg az érdeklődők, több mint 5 ezer négyzetméteren. A fedett csarnokban és a szabadtéren is várják a kíváncsiskodókat a múlt nagy képviselői: lesznek autók, buszok, motorok, kerékpárok, teherautók és korhű mentőautók is. Természetesen a gyerekekre is gondoltak. Gólyalábasokkal találkozhatnak, és minden nap este 6-ig kipróbálhatják a Vasúttörténeti Park számos szolgáltatását.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!