Járvány

2020.05.08. 14:25

Újra indul a lillafüredi és a pálházi kisvasút

Egyelőre korlátozott kínálattal várják az utasokat.

Miskolc-Lillafüred, 2017. június 21. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) Miskolc és híres üdülõtelepülése Lillafüred között, a Bükk-hegység festõi táján át közlekedõ szerelvénye az erdei sínpályáján. Utasai turisták. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Szombattól ismét elindulnak az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút járatai, amelyek a koronavírus járvány miatt a kormány által meghirdetett veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően március 17-e óta nem közlekedtek – tájékoztatott Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója.

Az igazgató elmondta: a májusban megszokotthoz képest egyelőre korlátozott kínálattal várja utasait a két vasút,

a lillafüredi vonalon módosított menetrend szerint hétvégén napi hat, hétköznaponként pedig három vonatpár közlekedik. Pálházán az eredeti menetrend szerint, de csak hétvégeken és ünnepnapokon jár négy járatpár Pálháza és Rostalló között.

„Kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi szabályok szigorú betartására, kizárólag nyitott kocsik közlekednek, és minden forduló után fokozottan fertőtlenítik azokat” – hangsúlyozta Zay Adorján.

Hozzátette: az eddigieknél több kocsi lesz a szerelvényekben, hogy az előírt másfél méteres védőtávolság biztosítható legyen a külön utazó társaságok között. Utazás közben mindenkinek sállal vagy maszkkal kell eltakarnia az orrát és a száját, az állomásokon pedig fertőtlenítőszereket is találnak majd az utasok.

Borítókép: A Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) Miskolc és híres üdülőtelepülése, Lillafüred között, a Bükk-hegység festői táján át közlekedő szerelvénye az erdei sínpályáján. Utasai turisták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!