Ezotéria

2010.03.12. 12:09

Tavaszi fáradtság ellen - segít a böjt!

A betegségeket, a bőr öregedését, a fáradtságot gyakran a szervezetben felgyülemlő méreganyagok okozzák. A tél végéhez közeledve ajánlott kiüríteni a testet terhelő salakanyagokat. Ebben segít a böjt.

BAMA

Nap, mint nap rengeteg méreganyag jut a szervezetbe, amelyek gyengítik az immunrendszert, s fogékonyabbá tesznek a betegségekre. A levegőben található ólom, a kevésbé tápláló, ám annál egészségtelenebb gyorsétteremi ételek, a tisztítószerekben fellelhető vegyszerek, valamint az élelmiszerekben található tartósítószerek a mindennapi mérgeinknek csak töredékét teszik ki. Ki gondolná, hogy a tisztálkodás vagy a sminkelés folyamán allergiás reakciót vagy súlyosabb betegséget okozó alumínium, bután, kaolin és egyéb káros anyagok juthatnak a szervezetbe? Ezért fontos időnként megtisztítani a testet a méreganyagoktól. Erre lehet jó megoldás a böjt.

A betegségeket legtöbbször a testünkben felhalmozódott mindennapi méreganyagok okozzák, amelyeket időnként száműznünk kell szervezetünkből – mondja Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa. – Erre több módszer is létezik, a legfontosabb azonban az, hogy a böjt örömöt, megtisztulást és feltöltődést, ne pedig büntetést jelentsen. Ezért apró lépésekben kell elkezdeni kúrát.”


Kezdetben elég néhány gyümölcsnapot beiktatni, hogy ne kelljen azonnal és folyamatosan koplalni. A szervezet már így is megkönnyebbül. Ha érzed a sikert és a felfrissülést, akkor a következő alkalommal legyél bátrabb, és folytasd a kúrát víznappal vagy gyógyteákkal. Egy ilyen rövid folyadékkúra is elegendő ahhoz, hogy a szervezet fellélegezzen.

A következő lépés lehet a háromnapos léböjt.
Ezt leginkább elvonultan, a hétköznapi problémáktól távol lehet nyugodtan elkezdeni, akár erre szakosodott intézményekben, pihenőházakban. Választáskor célszerű a barátokra, ismerősökre hallgatni, hiszen szolgáltatás és szolgáltatás között jelentős minőségbeli különbségek adódhatnak. A gyakorlott böjtölők pedig már a hétnapos kúrára is vállalkozhatnak.

„A léböjtkúra a szervezet megtisztításának leghatékonyabb módja – mondja Borbényi Erika. – Mivel a testtől teljes mértékben megvonjuk a szilárd táplálékot, a felesleges méreganyagok lebomlanak és kiürülnek, így teljes lehet a testi és a lelki megtisztulás.” A táplálékmegvonás hatására a szervezet az elraktározott tartalékokat hasznosítja, s ezekkel együtt a méreganyagok, a gyulladást és allergiát kiváltó anyagok nagy része is kiürül. További előny, hogy a böjt miatt felgyorsuló anyagcsere során az erek falára rakódott zsír is lebomlik, a bőr feszesebb és üdébb lesz, az immunrendszer megerősödik, javul a közérzet, ráadásul a kúra során néhány kilótól is megszabadulhatsz.

Kapcsolódó anyagok

  • Eszményi: Hiszek a természet erejében
  • Szent kokalevél
  • Böjtölés az iszlám világban
  • Víz, víz, tiszta víz!
  • Isten Mannája, a búzafűlé
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!