Ezotéria

2010.09.11. 08:16

A pénz hatalma

"Fogj hozzá mindenhez, amit csak megtehetsz vagy megálmodsz… A merészségben zsenialiltás, erő és varázslat rejlik.” (Goehte) Ha pénzről beszélünk, a lelkünkről sem szabad elfeledkeznünk, még ha ez ma oly kevés embert is érdekel - figyelmeztet Ruediger Dahlke A pénz pszichológiája című könyve bevezetőjében.

ASTRONET.HU

A könyv segít abban, hogy mindenki tisztázza magában, hogyan bánik a pénzzel, és mi az, amin hosszú távon (vagy esetleg azonnal) változtatnia kell. A pénz mindenkit foglalkoztatja, azt is, akinek kevés van, vagy egyáltalán nincs, de azt még inkább, akinek már van. Mert számtalan esetben a sok is kevés.

Egy átlag magyar fizetés itt kevés dologra elég, fekete Afrikában, vagy a kínai sivatagban élőknek ennyi pénz már maga a mennyország. Mert az ott élők többsége naponta néhány dollár bevételhez jut – kemény munkával.

A születési képlet 2, háza (a Bika jeggyel azonosítható), az anyagi gyarapodásra utal, a 8. a mások pénzét, a közös vállalkozásban szerzett (vagy elkótyavetyélt) vagyont, esetleg az örökséget jelzi. De a pénzhez való viszony kiolvasható a képlet jó néhány további eleméből is. A pozitív hozzáállás általában átsegít a nehéz perceken, az Uránusz ötletekkel ajándékoz meg, a Szaturnusz spórolásra tanít (olykor fukarrá tesz).

Kincs iránti igények

Az állatöv archetípusos fejlődési körén a 2. ház jelképezi az anyagi tulajdont és annak bekebelezését, ami ugyancsak azt bizonyítja, milyen alapvető és elemi kérdéssel állunk szemben. Ha összekötjük a 2. házat a vele szemben álló 8. házzal, megkapjuk az úgynevezett értéktengelyt, amely az anyag szintjétől a spirituális szintig vezet – a 2. ház az anyagi tulajdonnak ad otthont, míg a vele szemközt található 8. ház a lélek kincsei iránti igénynek.

Ha másért nem, legalább az árnyoldalai miatt (kapzsiság, féltékenység) lehetne érdekes ez a tengely a hétköznapokban. Ha még az uralkodásra való vágyat is ide vesszük – ami ugyancsak a 8. házban gyökerezik – beláthatjuk, hogy ez a tengely felel azokért az alapvető függőségekért és problémákért, amelyek teherként nehezednek életünkre.

Ruediger Dahlke ahhoz próbál tanácsot adni, hogyan szakítson az ember a rossz beidegződésektől, hogyan vegye észre a kis helyzetekben rejlő nagy lehetőségeket. Hogyan lehet a pesszimista hozzáállást életigenlő felfogássá alakítani.

A sikertörténetekben gyakran hallani a nyitottság, a bátorság, a fejlődés és a látomás kifejezéseket. Ezek a történetek olyan emberekről szólnak, akik a nehézségek ellenére is hűek maradtak a vágyaikhoz, és ahhoz, amit a hivatásuknak éreztek, illetve volt elég bátorságuk (vagy naivitásuk), hogy az örök aggodalmaskodók figyelmeztetései ellenére a saját útjukat járják.

A pénz bevonzza a vagyont

Csak az első millió megszerzése nehéz – hangzik a már-már szállóigévé vált tanítás. És valóban, aki rátalált a pénzhez vezető útra, az már magabiztosan haladhat tovább. A pénz vonzza a vagyont. A „vonzás törvénye” azonban csak akkor működik, ha valaki jól alkalmazza, nem hagyja, hogy a pénz uralkodjon gondolatain és egész életén, hanem eszközként, lehetőségként kezeli – akkor is, ha sok van, akkor is, ha csak épp elég. Ahol viszont semmi pénz nincs, ott aligha fog tudni „magától” megindulni a pénzpatak.

Olvasd tovább az astroneten!>>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!