Világbajnokság, G-csoport

2022.11.28. 13:07

Kamerun és Szerbia is felállt a padlóról, a végeredmény egyhangú döntetlen

Hátrányból fordított Szerbia, de Kamerun két perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát a 3–3-as döntetlenre végződő eseménydús és szép gólokat hozó csoportmérkőzésen.

Vincent Aboubakar szépségdíjas gólt szerzett Szerbia ellen

Fotó: AFP

Százharmincöt percig a kaput sem találták el a szerbek a világbajnokságon, pedig a brazilok elleni nyitófordulóban elszenvedett 2–0-s vereség után kezdeményezőbbek voltak Kamerun ellen. Alekszandar Mitrovics körbe lőtte az afrikai kaput, amit ezúttal Devis Epassy védett, miután Rigobert Song nézeteltérés miatt kitette a keretből André Onanát. A hírek szerint az Internazionale hálóőre nem értett egyet a kapusok stílusára vonatkozó szövetségi kapitányi elvárásokkal, s kijelentette, nem hajlandó változtatni azon. A Fulham támadójának kimaradt ziccereit megbosszulták a kameruniak, akik fél óra játék után Castelletto góljával megszerezték a vezetést, a kiesés szélére taszítva a szerbeket. Déli szomszédaink ezúttal sem hazudtolták meg habitusukat, nem adták fel és mentek előre, aminek a ráadás perceiben Pavlovics és Szergej Milinkovics-Szavics találata lett az eredménye.

Nagy kő esett le Dragan Sztojkovics együttese szívéről, mi sem bizonyítja jobban, hogy még a brazilok is megirigyelték volna Mitrovics gólját, ami előtt a védők csak nyomozták a labdát a tizenhatoson belül. Azonban a kameruniak sem akartak lemaradni Szerbiától, a csereként beállt Aboubakar vezetésével két perc alatt egyenlítettek: az al-Nassr támadója előbb pimasz csel után emelte át a labdát a kapus felett, majd Choupo-Motingot hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A meccslabda mindkét oldalon kimaradt, így a döntetlen igazán egyik félnek sem kedvez.

G-csoport, 2. forduló
Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)
al-Dzsanub Stadion, v.: A. Mohammed (emirségbeli)
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Nouhou – Anguissa (Gouet, 81.), Kunde (Ondoua, 67.), Hongla (Aboubakar, 55.)– Mbeumo (Nkoudou, 81.), Choupo Moting, Toko Ekambi (Bassogog, 67.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics –Milenkovics, Veljkovics (Babics, 78.), Sz. Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – Zsivkovics (Radonjics, 78.), Sz. Lukics, N. Makszimovics, Kosztics – Tadics, A. Mitrovics, Sz. Milinkovics-Szavics (Grujics, 79.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerzők: Castelletto (29.), Aboubakar (64.), Choupo-Moting (65.), illetve Sz. Pavlovics (45+1.), Sz. Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.)

Statisztika

41

Labdabirtoklás (százalékban)

59

13

Kapura lövések

15

8

Kaput eltalált lövések

6

4

Szögletek

3

372

Összes passz

518

282

Sikeres passz

436

 

 

Címkék#katari vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!