Világbajnokság, G-csoport

2022.12.02. 22:28

Aboubakar gólt lőtt, majd kiállították, Kamerun pedig brazil-veréssel búcsúzott

Tizenhét veretlenül megvívott világbajnoki csoportmérkőzés után kapott ki a brazil válogatott, de így is első helyen jutott a nyolcaddöntőbe.

B. S.

Vincent Aboubakar fejese döntött Brazília ellen

Fotó: AFP

Kilenc (!) helyen változtatott Tite az előző fordulóhoz képest, ennek nemcsak taktikai, hanem kényszerű oka is volt. Egyre több ugyanis a megbetegedés a brazil válogatottban, de a „B-csapat” is van olyan erős, hogy egyetlen csapatként százszázalékos mérleggel zárják a csoportkört. Neymar, Vinícius Júnior, Lucas Paquetá vagy éppen Raphinha nélkül is megvolt az erre való törekvés a Selecaónál, többet birtokolta a labdát, de a játék sebessége lassabb volt, mint amikor a „nagyok” is a pályán vannak, a tizenhatos környékén pedig a szokottnál is több volt a pontatlanság.

Az első félidő legnagyobb lehetősége a kameruniak előtt adódott, de Mbeumo jobb felső sarokba tartó közeli lövését az Allisont helyettesítő Ederson bravúrral védte. A szünet után is hasonló forgatókönyv szerint alakult a találkozó, de csak nem akart megszületi a brazilok vezető találata. Nem úgy a kameruniaké, Vincent Aboubakar a 92. percben egy jobb oldali beadást tízről, középről ellentétes irányba, a bal alsóba fejelte a játékszert Militao és Bremer között. A csapatkapitány örömében levette a mezt, amiért megkapta második sárga lapját... A Szelídíthetetlen oroszlánok így emberhátrányban, de az ötszörös világbajnok legyőzésével búcsúztak a tornától. Brazília először kapott ki afrikai csapat ellen, s ezzel megszakadt 17 csoportmeccses veretlenségi sorozata. 

A csoportgyőztes dél-amerikaiak 5-én Dél-Koreával találkoznak a nyolcaddöntőben, míg a szerbeket verő Svájc december 6-án Portugáliával csap össze. Mindkét mérkőzés 20 órakor kezdődik.

G-csoport, 3. forduló
Kamerun–Brazília 1–0 (0–0)
Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion, 85.986 néző. V: Elfath (amerikai)
Kamerun: Epassy – Fai, Wooh, Ebosse, Tolo – Anguissa, Kunde (Ntcham, 68.) – Mbeumo (Toko Ekambi, 64.), Choupo-Moting, Ngamaleu (Ngom Mbekeli, 86.) – Aboubakar. Szövetségi kapitány: Rigobert Song
Brazília: Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Telles (Marquinhos, 54.) – Fabinho, Fred (Bruno Guimaraes, 55.) – Antony (Raphinha, 79.), Rodrygo (Éverton Ribeiro, 55.), Martinelli – Gabriel Jesus (Pedro, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző: Aboubakar (90+2.)
Kiállítva: Aboubakar (90+3.)

Statisztika

35

Labdabirtoklás (százalékban)

65

7

Kapura lövések

21

3

Kaput eltalált lövések

8

3

Szögletek

11

309

Összes passz

557

244

Sikeres passz

497

A csoport végeredménye

1.

Brazília

3

2

0

1

3–1

6

2.

Svájc

3

2

0

1

4–3

6

3.

Kamerun

3

1

1

1

4–4

4

4.

Szerbia

3

0

1

2

5–8

1

 

 

Címkék#katari vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!