Gazdaság

2008.02.13. 21:08

Elfogadták a költségvetést a vita után

Kulturált, politikai felhangoktól mentes vitát követően a képviselő-testület első fordulóban elfogadta a város költségvetését.

Vida Tünde

Még az ellenzék részéről sem érte különösebb kritika a büdzsét, Faller Dezső (MSZP) jól előkészített, áttekinthető anyagnak nevezte azt. Mint mondta, arányában kevesebb jut fejlesztésre, mivel a bevételek évek óta nem nőnek. Hajdú János polgármester rámutatott, az intézményi racionalizáció meghozta eredményét, s a kiadások csökkentek, ám a növekvő infláció miatt ez nem tükröződik a költségvetésben. A polgármester hozzátette, még így is több mint 13 százalékot tud fordítani a város fejlesztésre, beruházásra, amit sok település megirigyelhetne. E célra egyébként 1,1 milliárdot szánnak, amiben komoly tervezési költségek is vannak, illetve például három komoly út felújítás félmilliárd értékben. A polgármester elmondta, jelenleg öt jelentős pályázat vár elbírálásra, kettő pedig beadás előtt van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!