Gazdaság

2008.02.17. 16:56

Méhészek: jövőre jobb év következik

Tavaszváró Méhésznapot rendezett a Tolna Megyei Méhész Egyesület a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központban. Több mint harminc kiállító kínálta a portékáját, nem csak a megyéből jöttek, hanem Győrből, Felcsútról és Véméndről is.

Mauthner Ilona

Egy kiló akácmézért 1300, a virágmézért 900 forintot kértek. És, hogy a gyerekek kedvébe is járjanak a kiállítók, minden 16 éven aluli egy kis üvegecske mézet kapott ajándékba. A szakmai programon, mely a színházteremben zajlott, inkább csak a méhészek vettek részt. Itt, Horváth István, Szekszárd polgármestere nyitotta meg a rendezvényt és ahogy ő fogalmazott, jó érzés, hogy immár negyedik éve bezsongják a méhészek a megyeszékhely szívét. A polgármester sok hasonlóságot sorolt fel, melyek összekötik a borászokat és a méhészeket. Ilyen a szorgalom, a gondoskodás és az eredményességre törekvés, de mind két szakmának van borrendje, mézrendje, mind ketten küzdenek a hamisítások ellen és közös gond az értékesítés is. De minden rossz ellenére, a borászok is és a méhészek is optimista emberek, hiszen egy rosszabb év után mindig azt mondják, talán a következő jobban sikerül majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!