Gazdaság

2008.06.20. 19:45

Félmilliárdos fejlesztéshez fognak

Közel félmilliárd forintos fejlesztés kezdődik július közepén a szekszárdi ipari parkban.

Ihárosi Ibolya

A jelenlegi terület teljes hasznos területét közművesítik. A közbeszerzési eljárás győztes pályázójával 1,5 milliárdos, négy évre szóló keretszerződést kötött a város, számolva a későbbi fejlesztésekkel. Várhatóan a további beruházások felét is meg lehet majd szerezni pályázati úton. Ha a keretet teljes egészében sikerül kitölteni, akkor rendben lesz a város gazdasága, mondta a témáról szóló sajtótájékoztatón Horváth István polgármester. A Duna Aszfalt Kft, a Vakond Út és Építőipari Kft., az Alisca Bau és a Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. a tagja annak a konzorciumnak, amely megnyerte az ipari park közművesítésére kiírt közbeszerzési pályázatot.
 
Dr. Kiss Gyula, az Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás első ütemének előkészítése majdnem másfél éves folyamat volt. A különleges eljárás előnye például, hogy a több éves fejlesztési folyamatot ugyanazon cégek viszik végig – tette hozzá.


Bővebben a Tolnai Népújság június 21-i (szombati) számának 2. oldalán!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!