Gazdaság

2008.09.23. 08:57

Rádupláztak a panelkeretre Pakson

Duplájára növelte a panelépületek energiatakarékos felújítására elkülönített összeget tegnapi rendkívüli ülésén a paksi képviselőtestület.

Vida Tünde

A döntés előremutató, hiszen a 2010-es költségvetést érinti. Hajdú János polgármester elmondta, olyan nagy a pályázati kedv a városban, hogy a korábban e célra szánt százmillió forint nem lenne elegendő. Ahhoz, hogy minden olyan társasház élni tudjon a lehetőséggel, amely szeretne pályázni, kétszer ekkora összegre van szükség.

Állami forrásra szeptember 30-ig lehet pályázni, ezért tárgyalták rendkívüli ülésen az előterjesztést, ami megkapta a szavazatok többségét. Az energiatakarékos felújítás önkormányzati támogatását sokadszor tűzte napirendjére a testület. Idén 32 millióval támogatja a város a lakosság ilyen jellegű terveit, 2009-ben 200 milliót, s a mostani döntés értelmében 2010-ben ugyanennyit szánnak erre, így 2010-re a panelek fele megújulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!