Gazdaság

2010.03.09. 07:05

Tovább csökkentik a költségvetési hiányt az év végéig

Közel negyvenmillió forint hiánnyal számolnak az idén a simontornyai ökormányzatnál. A hiányt működési hitelből fedezik.

V. L.

A képviselő-testület az önkormányzat 2010. évi költségvetésének bevételi főösszegét közel 1 milliárd 400 millió forintban, a kiadási oldalt pedig 1 milliárd 439 millió forintban fogadta el. A mutatkozó, közel 40 millió forint hiány összegére a fedezetet működési hitel felvétele biztosítja. A beruházások előirányzata több mint 81 millió forint.

A költségvetés céltartaléka 172 millió forint, kötvénykibocsátásból adódik. A tervezett működési kiadásokat a költségvetési tárgyalások első fordulója után jelentősen csökkentették, de még így is 1 milliárd 180 millió forintot tesznek ki. A Vak Bottyán ÁMK működése 624 millió forintba kerül.

A képviselő-testület elhatározta, hogy az év végéig tovább csökkentik a hiányt, hogy a következő testületnek akár már nullszaldóval tudják átadni a város gazdálkodását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!