Gazdaság

2010.08.05. 04:52

Fiatal gazda pályázat: vizsgálják a kérelmeket

Az MVH új elnöke kezdeményezte a fiatal gazdák támogatására kiírt kifezétési kérelmek beadási határidejének módosítását.

TEOL/M.I.

Az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) új elnöke, állampolgári bejelentésre megvizsgálta a fiatal gazdák támogatására kiírt jogcímeket és kezdeményezte az Irányítási Hatóság vezetőjénél, hogy a kifizetési kérelmek benyújtásának határidejét 2010. július 1-ről szeptember 1-re módosítsa.

A támogatási lehetőséget tavaly kiemelt figyelem övezte. Ugyanakkor a kérelmek benyújtása és elbírálása nem volt problémáktól mentes. A kiírásnál nem áll rendelkezésre az összes dokumentum, és többször módosították a pályázatot.

Mint ismert, 2009. szeptember 15-e és október 31-e között nyújthatták be támogatási kérelmeiket a fiatal gazdák. A másfél hónap alatt 6146 kérelem érkezett az MVH kirendeltségeire, mintegy 64 milliárd forint forrásigénnyel, ami jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló keretet. Végül 906 fiatal gazdát hirdettek ki győztesnek. Az elutasított gazdák a hivatalhoz fordulva kérték a pályázat felülvizsgálatát.

Az MVH új elnöke úgy döntött, hogy kezdeményezi a kifizetési kérelmek benyújtási határidejének módosítását. A rendelkezésre álló idő alatt az MVH felülvizsgálja a támogatási kérelmeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!