Gazdaság

2010.12.13. 19:44

A kertészek országa lehetünk

Az idei 910 millió helyett 1,4 milliárd forintot fordít az agrártárca a termelői és értékesítői szervezetek (TÉSZ-ek) támogatására, hangzott el a Zöldség-gyümölcs Terméktanács közgyűlésén.

TEOL/M.I.

A kormány egymillió új munkahely létrehozását tűzte ki célul, amelyben fontos szerepet kap a kertészet, ezen belül a zöldség-gyümölcs ágazat. A kertészetek fenntartásában 90 százalékban a családi kis- és közepes vállalkozások a jellemzőek.

Ezt a területet jelentősen érintő feketegazdaság visszaszorítását az ellenőrzések fokozásával és a kiszabható büntetések szigorításával lehetne hatékonyabbá tenni, mondta Czerván György, az agrárgazdaságért felelős államtitkár.
Idén a mezőgazdaság sok nehézséggel küzdött, az agrárkárok elérték a százötvenmilliárd forintot.

A Zöldség-gyümölcs Terméktanács közgyűlésén téma volt az ágazatot jelentősen érintő egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvénynek a hatása is. Czerván György elmondta, folynak az egyeztetések a munkaügyi államtitkársággal, annak érdekében, hogy az adminisztrációs terhek egyszerűsödjenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!