a földrészeket összekötve

2019.09.13. 09:00

Guinness-rekordot döntene Polgár Judit

A nemzetközi sakknagymester gyerekek segítségével hajt a bravúrra.

Budapest, 2018. szeptember 25. Polgár Judit olimpiai bajnok, nemzetközi sakknagymester, a rendezvény ötletgazdája az október 13-i Világsakkfesztivál sajtótájékoztatóján az eseménynek otthont adó Magyar Nemzeti Galériában 2018. szeptember 25-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A kétszeres sakkolimpiai bajnok sportoló

legalább 20 ezer fiatal részvételével a világ legnagyobb online sakkversenyét hirdette meg

a chesskid.com internetes oldalon. A szervezők sajtóközleménye szerint

a szeptember 1-jén indult rekordkísérlet már eddig is rengeteg érdeklődőt vonzott, azóta már négyezer gyerek játszott az online sakktábláknál.

A vállalkozó kedvű gyermekeknek október 5-ig van lehetőségük jelentkezni és játszani.

„Fiatalokkal szeretnénk sakktörténelmet írni. A rekordkísérlet ismét bizonyíthatja, hogy a sakk miként képes összekötni az embereket, hiszen világ minden tájáról bárki elindulhat a versenyen,

amely a közösség erőfeszítésének köszönhetően kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe” – fogalmazott Polgár Judit, aki 25 éven keresztül vezette a női világranglistát.

Az október 19-i döntő győztesei lehetőséget kapnak rá, hogy a versenyzéstől 2014-ben visszavonult Polgár Judittal mérkőzzenek meg.

Borítókép: Polgár Judit a Magyar Nemzeti Galériában 2018. szeptember 25-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában