Bulvár-celeb

2024.06.02. 12:46

Túl nehéz a korona Vilmos és Katalin számára?

Az arisztokrácia szerepe megváltozott az elmúlt évszázadban. A vasfüggönyön túl elfelejtették őket, Európa nyugati felén pedig celebritásokká silányultak, akiket a közösségi médiában lehet kibeszélni. Katalin hercegné rákos bejelentése azonban hozott némi változás.

MW

Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP

2024 turbulensen indult a brit királyi család számára. Előbb III. Károlyról, majd Katalin hercegnéről derült ki, hogy rákban szenvednek. A bejelentések előtt sorozatos botrányt okozott, hogy eltűnni látszik a II. Erzsébet képviselte biztonság és állandóság, ám március óta csend van a közösségi médiában.

A Buckingham-palota kommunikációja számos kérdést vet fel, különösen annak tükrében, hogy a közösségi médiában szocializálódott Z generáció egyre kevésbé érdeklődik a monarchia iránt.

 Magyarországon sem sokat foglalkozunk az arisztokráciával, tapasztalati összegzés alapján akár a magyarok nyolcvan százaléka sem tudhatja ki volt az utolsó királyunk - hallható az In Women Veritasban.

A jelenség részletes elemzése az In Women Veritasban hallható Máthé Rékával, az MCC szenior kutatójával és Shenouda Nórával, a Royal Sztorik és Királyi Krónikák blog írójával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!