közérdekű információk

2020.09.05. 07:32

Technológiai váltás miatt leállás várható az Antenna Hungária szolgáltatásában vasárnap

Szeptember 6-án, vasárnap 0:00 és 6:00 óra között leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban – közölte az Antenna Hungária.

A közleményben kiemelték, hogy szeptember 6-án utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása.

Az első szakaszban valamennyi vételkörzetben DVB-T2 technológiára váltott a szolgáltató, a második – és egyben befejező – szakaszban pedig a HEVC kódolást vezetik be a fogyasztói élmény növelése érdekében. Ezzel egyidőben további két új vételkörzetben – Kékesden és Mosonmagyaróváron – indítanak földfelszíni televíziós szolgáltatást – írják a közleményben.

Az említett körzetekben a felhasználók és előfizetők zavartalanul és jobb minőségben használhatják majd a szolgáltatást.

Részletezik, hogy a HEVC (High Efficiency Video Coding) egy magas hatásfokú, fejlett technológiát alkalmazó videótömörítési eljárás, amely jelentősen javítja a kódolási minőséget, így a teljes technológiaváltás után, a MinDig TV Extra előfizetők jobb minőségben élvezhetik a szolgáltatást.

A HEVC-re átállással egyidejűleg a programkínálat is megváltozik a fizetős MinDig TV Extra platformon.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a HEVC átállást követően – reggel 6 óra után – a vevőkészülékeket újra kell hangolni.

A zavartalan szolgáltatás érdekében az Antenna Hungária arra kéri a MinDig TV Extra előfizetőket, hogy feltétlenül üzemeljék be a már korábban megkapott (DVB-T2/HEVC szabványú) dekódert.

Az Antenna Hungária az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatja a változásokról a MinDig TV weboldalán (www.mindigtv.hu/atallas), a MinDig TV Extra weboldalon (https://www.mindigtv.hu/mindigtvextra), a Call center 1211-es számon, és a DVB-T Infocsatorna 99-es programhely fórumokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!