kanyarban előzés

2021.05.26. 18:00

Jelentkezhetnek előminősítésre az egészségipari támogatási programban

Szerdától újra megnyílt az előminősítés az egészségipari támogatási programban, amelynek köszönhetően a közeljövőben akár 50 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Magyarországon – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A közlemény emlékeztet:

a koronavírus-járvány harmadik hullámának letörésében nagy szerepe volt annak, hogy az elmúlt egy évben a hazai egészségipar számos termékből önellátóvá vált,

ezzel biztosítva a lakosság és a kórházak ellátását. Ilyen termékek például a sebészeti és egyszerű maszkok, az arcpajzs, a fecskendő, a különféle fertőtlenítőszerek és a magyar fejlesztésű lélegeztetőgépek is.

György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kijelentette:

– Nem dőlhetünk azonban hátra, készen kell állnunk, hogy a magyar ipar bármikor csatasorba állítható legyen.

Most itt a lehetőség a kanyarban előzésre, hogy a magyar egészségipari termékek kikerüljenek a nemzetközi piacokra.

Ezt segíti a 23 milliárd forint keretösszegű egészségipari támogatási programunk is, amelynek előminősítésére május 31-ig ismét lehet jelentkezni – mondta.

Az ITM közleménye ismertette: a GINOP-1.2.15-20 felhívás keretében az egészségipari vállalkozások 30 millió és 2 milliárd forint közötti, feltételesen visszatérítendő támogatásra pályázhatnak, 35-80 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az előleg mértéke 100 százalék. A támogatható tevékenységek között szerepel új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, gyártási licenc és know-how beszerzése, infrastrukturális és ingatlan beruházás, valamint tanácsadási és képzési szolgáltatások igénybevétele.

Annak érdekében, hogy az egészségipari védekezést leghatékonyabban szolgáló fejlesztések valósuljanak meg, a pályázás előminősítési tanúsítvány meglétéhez kötött. Az előminősítési informatikai rendszerben a regisztrációra és az alapadatok benyújtására az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán 2021. május 26-án 9 óra és május 31-én 23:59 óra között van lehetőség. További részletek és regisztráció az egip.ifka.hu oldalon érhetők el – tájékoztatott a minisztérium.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában