Közlemény

2023.01.29. 22:49

Czomba Sándor: a duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését

A gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára a duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.

Czomba Sándor szerint az orosz-ukrán háború és a "magyarok által elutasított szankciók" okozta inflációs és gazdasági helyzetben a kormány minden lehetséges eszközt megragad, hogy a nehéz időkben is javítsa a lakosság és a vállalkozások helyzetét - írták. 

Az átlagfogyasztás mértékéig megvédik a rezsicsökkentést, bevezetik a kamatstopot, az élelmiszerárstopot, ráadásul egyedülálló módon, 13 hónapig sikeresen fenntartották a benzinárstopot is, a vállalkozások számára pedig 700 milliárd forintos kerettel indítják el a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot 

- sorolta az államtitkár a közlemény szerint. 

Annak érdekében azonban, hogy Magyarország 2023-ban elkerülhesse a recessziót, fokozottan kell támogatni a munkaerő mobilitását is

 - jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve, hogy Nagy Márton, a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára a kormány ezért döntött arról, hogy kilométerenként a jelenlegi 15 forintról 30 forintra, azaz kétszeresére emeli a gépjárművel történő munkába járás költségtérítésének adómentes maximumát. 

Munkába járásnak - többek között - a munkavállaló lakóhelye szerinti településének közigazgatási határán kívül eső munkahelyére való, napi rendszerességű utazás minősül - jelezte. 

A kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként

 - áll a közleményben. 

Az intézkedés összességében több százezer dolgozó munkába járását könnyítheti meg, hozzájárulva a teljes foglalkoztatottság megvédéséhez - hangsúlyozta Czomba Sándor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában